Valensija – Crvena zvezda 92:76

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem kolu druge faze Evrokupa od Valensije rezultatom 92:76.

 (21:23, 21:14, 25:20, 25:19)
  VAL   CZV  
  92 : 76  
Kraj – Težak poraz Zvezde u Valensiji
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem kolu druge faze Evrokupa od Valensije rezultatom 92:76.
Kraj! Težak poraz Zvezde u Valensiji
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem kolu druge faze Evrokupa od Valensije rezultatom 92:74.
39' Sve je gotovo, Zvezda pred novim ubedljivim porazom
Loše odluke u napadu rezultovane već evidentnim porazom za Zvezdu. Valensija će ovaj meč dobiti veoma ubedljivo i crveno-beli će teško ostvariti pobedu sa većom razlikom u Beogradu ne bi li imali bolji međusobni skor. U poslednjim minutima meča ništa ne ide od ruke, pa je Radanov umesto faula dobio "mrtvu loptu", koja je otišla Valensiji.

U poslednjoj sekundi utakmice Reglend je dobio faul na šutu za tri poena i postavio konačan rezultat od 92:76.
37' Valensija ne može da promaši
Reglend i dalje igra fenomenalno i ima već 19 poena. Ipak, Valensija jednostavno ne zna za promašaj u ovim trenucima. Pogodio je i Dio za svoj sedmi poen za +15, ali je na drugoj strani brzo uzvratio Bili Beron koji ima 11 poena i šut za tri 3/8. Rezultat je 88:74.
35' Čović se raspucao, Dubljević dominira
Tomić se odlučio da igra sa oba plejmejkera u petorci. Čović je pogodio uz faul, ali promašio dodatno bacanje, dok na drugoj strani dominira Dubljević kojem Cirbes ne može ništa. Filip Čović je postigao devet poena u jako kratkom periodu, ali nažalost po Zvezdu napravio je četvrti faul na šest minuta do kraja. Valensijin Crnogorac je još jedanput nezaustavljiv, 80:68.
Da li ste saglasni?
33' Dubljević se aktivirao i odveo Valensiju na +13
Čović i Cirbes četvrtinu otvaraju poenima i dovode Zvezdu na -8. Na drugoj strani poentirao je Dubljević koji nije preterano "glasan" večeras. Jedna sumnjiva sudijska odluka kada je Bojan napravio evidentan faul u napadu, ali je faul dosuđen Simaniću. Met Tomas ne prašta kada je sam na šutu, nijednom na ovoj utakmici, i Zvezdi ova utakmici sve brže "klizi". Posle zakucavanja Dubljevića domaćin vodi 74:61.

StarSport
III četvrtina – od sjaja do očaja za Zvezdu
Odličan start treće deonice Zvezde i zaostatak od samo jednog poena vrlo brzo su postali -9. Reglend je ubedljivo najbolji akter večerašnjeg meča za goste i to je jedan od problema. Valensija igra dobru timsku odbranu i podjednako su nesebični u napadu. Dosta grešaka Zvezde u finišu četvrtine rezultovalo je time da Valensija ima novu najveću prednost posle 30 minuta igre – 67:57.
28' Opali ritam i procenti šuta
Reglend nastavlja da bude ključni čovek Zvezde, čija odbrana često "puca" i košarkaši Valensije su sve češće na liniji za slobodna bacanja. Španci šuteve za jedan poen veoma dobro realizuju na mekanim obručima u "La Fonteti". Usporio je ritam krajem treće deonice, Valensija vodi 62:53.
26' Zvezda bila u egalu, Valensija se opet "odlepila"
Reglend je nezaustavljiv večeras! Posle dva slobodna bacanja pogađa i prodor za svoj 15. poen. Zvezda ne igra predobro u odbrani, a u napadu je bolja nego ranije, mada sve zavisi od Reglenda. Cirbes nije pogodio zicer kojim bi Zvezda došla do dugo čekano vođstva. Valensija preko Vila Tomasa dolazi do serije od 7:0 i odlazi na ubedljiviju prednost, sada vodi 60:52.
24' Trojka na trojku, raspucala se Zvezda
Džo Reglend pogađa i prvu trojku na meču i prvi je dvocifreni za crveno-bele. Ipak, odmah je istom merom uzvratio Vives. Igra se dosta brže u drugom nego što se igralo u prvom poluvremenu, a Cirbes vezuje asistencije i sada šut za tri pogađa Beron, za 51:48.
22' Valensija bolje otvorila drugo poluvreme
Valensija je malo bolje otvorila drugo poluvreme i razigrao se i Vil Tomas. Reglend igra dosta dobro i racionalno, ima osam poena, tri asistencije i dve ukradene lopte. Njegovim pogotkom Zvezda je došla do -6, ali je Amerikanac u narednom napadu izgubio loptu. Zvezda gubi 48:42.
Počelo je drugo poluvreme u "La Fonteti"
II četvrtina – Valensija kontroliše ritam i rezultat
Dosta brzo se odigralo sve u drugoj četvrtini i crveno-beli su olako ispustili vođstvo koje su imali posle prvih deset minuta. Van Rosom je stao, ali Dubljević i Tomas su krenuli krajem druge deonice i nastavili da povećavaju prednost svoje ekipe. Reglend je bio najbolji na startu meča za srpsku ekipu, da bi posle "povukli" Odžo, Faje i Beron.

Jako dobra prva i jako loša druga četvrtina za Crvenu zvezdu u Valensiji. Mora se priznati da je domaćin jako loše ušao u meč i sve više pojačavao tempo, ali se video i značajan pad u igri Zvezde i dosta promašenih zicera. Na poluvremenu Valensija vodi 42:37.
18' Zvezda se muči, Faje prekinuo lošu seriju
Bili Beron promašuje dva šuta iz relativno lakših pozicija i produbljuje krizu u napadu Zvezde, koja je za osam minuta postigla sedam poena, sve dok prvu trojku nije pogodio Mo Faje za 38:33.
16' Radanov sam protiv svih i nerealni Beron
Prve poene, posle više od četiri minuta u 2/4, postigao je Radanov sa linije slobodnih bacanja. Odmah nakon toga novi šut pogodio je Van Rosom sa nekih sedam i po metara. Zvezda ima sve više i više problema u napadu i to se jasno vidi, a četiri vezana poena postigao je Radanov. Beron je pogodio "nemoguću" trojku na isteku napada, 35:30.

StarSport
14' Četiri minuta bez poena za Zvezdu
Tragikomična sekvenca u napadu Zvezde u kojem je Odžo uhvatio tri ofanzivna skoka ali crveno-beli nisu uspeli nijednom da poentiraju. To je kaznio Met Tomas trojkom za najveću prednost svoje ekipe od tri razlike. Loše igra Zvezda koja četiri minuta druge četvrtine nije postigla nijedan poen, 30:23.
12' Odžo promašio zakucavanje, mirno u Valensiji
Fantastičnu asistenciju Stratosa nije iskoristio Odžo koji je promašio nikad lakše zakucavanje. Dobre odbrane na obe strane na početku druge četvrtine i napadu uglavnom traju dosta dugo. Prve poene u drugih deset minuta postigao je Van Rosom za izjednačenje, 23:23.
I četvrtina – Zvezda odlično parira i vodi
Krajem četvrtine na teren ulazi Muhamad Faje, koji se vraća na teren posle duže pauze. Odmah po ulasku se dobro pozicionirao i izborio dva bacanja, a zatim i novi posed. Zvezda je na minut do kraja imala samo jedan promašaj za dva, ali šutira 0/5 za tri. Perperoglu još jedanput pogađa iz izuzetno teške pozicije za +4, ali je na kraju poentirao Tubi za 21:23.
8' Odlična sekvenca Odža
Nova trojka Sastrea, ali odlični Cirbes upisuje ofanzivni skok i nove poene. Zvezda je prvi faul večeras napravila tek na tri minuta do kraja prve četvrtine. Odžo je pokazao veliki kvalitet - uhvatio je ofanzivni skok a potom poentirao u faul, i to nesportski! Ipak, Čović je olako izgubio loptu i napravio faul uz koš Vivesa, a rezultat je 17:17.
6' Zvezda igra strpljivo, Valensija se budi
Reglend sve radi u ovim trenucima. Od 10 poena on je postigao šest, a dva puta je asistirao. Crveno-beli igraju dobru odbranu ali ipak popuštaju u nekim trenucima na isteku napada protivnika. Posle dosta konfuzije Sastre je ostao sam i pogodio trojku za prvo vođstvo Valensije, 11:10.
4' Reglend dominira, Zvezda vodi
Prve poene za Valensiju postiže Lu Laberi posle dobrog alej-upa. Reglend ima šest od Zvezdinih osam poena, a u listu strelaca se upisao i Dubljević posle ofanzivnog skoka. Zvezda i dalje vodi, 4:8.
2' Dobar početak Zvezde
Dobri solo prodori Reglenda i Dobrića za lake poene Zvezde, sa penala i prodorom. Valensija se ne snalazi najbolje u napadu na početku utakmice i crveno-beli to koriste, pa vode 0:6.
Dobrić kapiten po prvi put u karijeri
U odsustvu Branka Lazić trener Tomić je priliku dao Ognjenu Dobriću i poverio mu kapitensku traku.
Meč je počeo!
Lepe vesti za crveno-bele pred meč
KK Crvena zvezda predstavila novog sponzora
Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 LIVE BLOG u kojem ćemo pratiti meć trečeg kola druge faze Evrokupa između Valensije i Crvene zvezde.

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: