Nova vest
Košarka

Petak, 30.11.2018.

12:30

Srbija podbacila u Tel Avivu – poraz za glavobolju

Košarkaši Srbije poraženi su od Izraela 83:74 u Tel Avivu, u devetom kolu Grupe L kvalifikacija za Mundobasket.

Izvor: AK

Autor: AK

Srbija podbacila u Tel Avivu – poraz za glavobolju
Foto: FIBA

"Orlovi" su propustili šansu da jednom nogom zakorače ka Mundobasketu u Kini, ali su podbacili (22 izgubljene lopte) i zakomplikovali svoju situaciju.

Tim Aleksandra Đorđevića pred poslednj tri meča ima skor 5-4, samo pobedu više od Izraela koji će gostovati u februaru u Beogradu.

Srbija sada mora da pobedi neporaženu Grčku u ponedeljak u "Pioniru" da bi na "pol" poziciji dočekala poslednji kvalifikacioni "prozor" u kojem će osim meča sa Izraelom, igrati i sa Estonijom u gostima.

"Orlovi" su se mučili u organizaciji napada, ali su zahvaljujući individualnom kvalitetu Raduljice i Milosavljevića u nekoliko navrata kontrolisali ritam igre i imali po šest poena prednosti.

Međutim, svaki put su to brzo ispuštali iz ruku, nisu imali pravo rešenje za zonsku odbranu domaćina, koga je u ključnim trenucima poslužio šut za tri poena koji je i prelomio meč sredinom poslednjeg kvartala.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Dragan Milosavljević sa 17 poena (7/9 iz igre, 2/3 trojke) uz oi tri skoka i asistencije. Dvocifren učinak imali su još Marko Simonović sa 13 i Miroslav Raduljica sa 12 poena uz sedam skokova, ali je imao i čak devet izgubljeih lopti.

S druge strane zablistao je Gaj Pnini sa 18 poena, sve trojkama, pogodivši tri od pet u prvoj polovini poslednje četvrtine. Pratili su ga Džejk Koen sa 14 i Jovel Zosman sa deset poena.

Na agresivan start Izraela, Srbija je odgovorila preko reketa, tačnije preko Raduljice koji donosi Srbiji 20:14, ali čim je on izašao "zaribao" je napad dok je domaćinu proradio spoljni šut kojim pravi seriju 13:0 za preokret na 27:20.

Ipak, jača odbrana i koš Milosavljevića uz zvuk sirene vraćaju Srbiju (29:24).

Imala je Srbija dosta problema u organizaciji napada i u drugom kvartalu, nije imala rešenje za zonu Izraela, ali je odbrana omogućila našem timu da ostane u egalu (38:37).

U drugoj polovini četvrtine proradio je šut Milosavljevića, pronađeno je i rešenje za zonu, pa poenima Raduljice, Lazića, Simonovića i Pena nap tim preokreće rezultat (43:45).

Čvrsta, negledljiva četvrtina, dosta grešaka i oscilacija oba tima, Srbija opet ispušta +6, Izrael "mečaap" odbranom režira seriju 12:2 (59:55), ali sjajnom trojkom u beznadežnoj situaciji Avramović budi "Orlove" koji preokreću pred poslednji period (59:60).

Poslednji kvartal otvorila je trojkaška kanonada s obe strane, ali "Orlovi" nisu uspeli da isprate seriju Izraela od pet trojki, od kojih je tri uzastopne pogodio Pnini za 74:68.

Tada umor stiže domaćina zbog agresivne odbrane, pa se Srbija vraća u egal poenima Milosavljevića, Raduljice i Pena (74:74).

Međutim, novom trojkom Blata, te serijom grešaka našeg tima, domaćin pravi novu seriju, ovaj put nedostižnu za konačih 83:74.

Srbija u ponedeljak dočekuje Grčku u Pioniru, a biće jača za evroligaše Jovića, Lučića i Micića, dok se čeka odluka lekara o statusi Zagorca, Radanova, Pota i Kravića koji nisu putovali u Izrael.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

272 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve