Nova vest
Košarka

Petak, 09.11.2018.

20:48

Žalgiris rutinski u Morači – Budućnost ne zna za pobedu

Košarkaši Žalgirisa na gostovanju u Podgorici slavili su protiv Budućnost rezultatom 72:60 u šestom kolu Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Žalgiris rutinski u Morači – Budućnost ne zna za pobedu
Foto: Starsport

Budućnost je zabeležila i šesti poraz u ovogodišnjem izdanju Evrolige u isto toliko mečeva, dok je Žalgiris ostvario treću pobedu.

Gosti iz "zelene šume" su od samog starta nametnuli ritam koji im odgovara i tokom celog susreta kontrolisali igru i rezultat, te meč priveli kraju bez previše oscilacija.

Žalgiris je vodio tokom gotovo celog meča i Budućnosti prepustio prednost samo početkom drugog poluvremena kada je tim Aleksandra Džikića poveo sa 38:36.

Četa Šarunasa Jasikevičusa ubrzo je povratila vođstvo i zadržala ga do kraja meča, a čak i povisila tokom četvrte četvrtine na 11 poena prednosti.

Najefikasniji u gostujućem sastavu bio je Brendon Dejvis sa 20 poena, 12 uz pet skokova imao je Antanas Kavaliuskas, dok je deset poena i šest asistencija zabeležio bivši plej Crvene zvezde Nejt Volters.

Kod Podgoričana ubedljivo bolji od ostalih bio je Alen Omić sa 16 poena i šest uhvaćenih lopti. Erl Klark je imao devet poena i sedam skokova. Nikola Ivanović je svoje prve i jedine poene postigao u četvrtoj deonici.

Navijači u dvorani Morača su tokom cele četvrte četvrtine zviždali svojim igračima, pre svega Erlu Klarku i ostalim strancima, zbog loših rezultata ali i igara u dresu šampiona ABA lige.

Budućnost svoj sledeći meč igra takođe pred svojim navijačima, 15. novembra protiv Baskonije, dok dan kasnije Žalgiris dočekuje Barselonu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Košarkaši Barselone pobedili su u gostima ekipu Himkija sa 87:80.

Barselona je upisala četvrtu pobedu od početka sezone, dok Himkiima skor od jedne pobede i pet poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Toma Ertel sa 18 poena, dva manje ubacili su Ante Tomić i Kris Singlton, dok je Viktor Klaver utakmicu završio sa deset poena.

Na drugoj strani najbolji je bio Aleksej Šved sa 27 poena i šest asistencija, Toni Kroker upisao je 17 poena, dok niko više nije bio dvocifren.

Čarls Dženkins postigao je šest poena (iz igre 2/7), dok se srpski plejmejker Stefan Marković nije našao ni u 12.

Košarkaši Barselone u narednom kolu gostuju Žalgirisu, dok Himki ide u goste Real Madridu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

272 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve