Nova vest
Košarka

Petak, 12.10.2018.

21:00

Nejt Volters ne može sâm, Olimpijakos razmontirao Himki

Košarkaši Baskonije pobedili su Žalgiris na gostovanju u prvom kolu Evrolige rezultatom 87:79 (22:24, 20:15, 21:14, 24:26).

Izvor: LN

Autor: LN

Nejt Volters ne može sâm, Olimpijakos razmontirao Himki
Foto: Starsport

Baskonija, ovogodišnji organizator Fajnal fora, dobro je startovala evroligaško takmičenje i nije dopustila Žalgirisu da nastavi dobar niz iz prošle godine.

Tim Šarunasa Jasikevičusa se dobro držao na startu, imao rezultatski egal, ali je ekipa iz Baskije došla do vođstva i na kraju prvog poluvremena imala +3. Ritam koji je postavio trener Pedro Martines bio je prejak za ekipu iz "zelene šume" koja je samo pratila protivnika do kraja meča.

Baskonija je sredniom četvrtog kvartala otišla na ogromnih 18 poena razlike, ali je domaćin to na kraju uspeo da svede na pristojnih -8.

Najefikasniji kod poraženih bio je bivši plejmejker Crvene zvezde Nejt Volters sa 19 poena (8/11 iz igre) i pet asistencija, dok je još jedini dvocifreni bio Arturas Milaknis sa 12 poena.

Goste je predvodio Džejson Grejndžer sa 15 poena, jedan manje imao je prošlosezonski as Trenta Šavon Šilds, 12 je ubacio Toko Šengelija (šest skokova), dok su se istakli i Marselinjo Uertas i Johanes Fohman sa po 11.

Olimpijakos je deklasirao Himki na gostovanju u Rusiji rezultatom 87:66.

Aleksej Šved je ponovo dominirao i postigao čak 34 poena, ali je bio usamljen i praktično jedini dovoljno raspoložen da se suprotstavi gostima iz Pireja.

Srpski košarkaš Stefan Marković za 11 minuta na parketu nije postigao ni jedan poen (0/3 za tri), dok je bivši košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins meč završio sa dva poena.

U gostujućim redovima istakao se Zek Lidej sa 14, a pratili su ga Vezenkov sa 13 i Strelnieks i Printezis sa po 11 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu