Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.05.2018.

08:50

Šakota još jednom pokazao klasu – AEK osvojio FIBA Ligu šampiona

Dragan Šakota, srpski košarkaški trener, vodio je AEK do trofeja FIBA Lige šampiona trijumfom protiv Monaka od 100-94 u punoj OAKA areni.

Izvor: LN

Autor: LN

Šakota još jednom pokazao klasu – AEK osvojio FIBA Ligu šampiona
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Jedan od najefikasnijih aktera meča bio je Dušan Šakota, sin šefa struke AEK, koji je meč završio sa 16 poena (5-8 iz igre).

'Kraljica' je bila bolji tim tokom celog meča, iako je Monako, tokom cele sezone, možda bio najbolja ekipa lige. Ono što je bila najveća pomoć 'domaćih' je 20.000 grčkih navijača u OAKA koji su im pružali konstantnu podršku

AEK je tako na pedesetogodišnjicu svoje prve evropske titule, titule Kupa pobednika, osvojio još jednu, prvu posle 2000.

'Žuti' su dobro otvorili meč i poveli sa devet razlike, što su i očuvali do poluvremena (53-44) i nisu dozvolili Monaku čak ni da izjednači, iako su 'Kneževi' bili blizu i prišli na 60-59.

Majk Grin je proglašen za MVP finala, kao i za najboljeg strelca sa 19 poena, dok je Meni Heris bio MVP regularnog dela sezone Lige šampiona.

Ovo je bila treća evropska titula u istoriji za Šakotin AEK, posle već pomenutog Kupa pobednika, kao i Saporta kupa, a ove godine su ujedno osvojili i grčki kup, u kome su pobedili i Olimpijakos i Panatinaikos, pa se može reći da srpski stručnjak polako, ali sigurno, pravi pobedničku kulturu u atinskom klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu