Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.04.2018.

12:15

Budućnost odgovorila KKCZ: Zvezda je u strahu i panici

Košarkaški klub Budućnost odgovorila je Crvenoj zvezdi koja je u sredu poslala pismo, zbog nezadovoljstva suđenjem, sportskom direktoru ABA Žarku Čabarkapi.

Izvor: B92

Autor:B92

Budućnost odgovorila KKCZ: Zvezda je u strahu i panici
Starsportphoto

Aktuelni šampion regiona i Srbije nije bio zadovoljan odstupanjem od odluka donesenih na sednicama Skupštine lige.

Kako se navodi u saopštenju Zvezde "takav način delegiranja arbitra dovodi u pitanje regularnog regionalnog takmičenja".

Sa druge strane ubrzo je stigao odgovor Budućnosti koja smatra "da je Zvezda u strahu i panici jer bi mogla da izgubi mesto u Evroligi".

Takoše, iz podgoričkog kluba navode da crveno-beli narušavaju "ne samo regularnost predstojećeg finala, već regularnost i integritet same ABA lige iautonomiju sudijskog odbora".

Saopštenje KK Budućnost prenosimo u celosti:

"Potpuno van dosadašnje prakse ABA lige, predsedništvo ABA zasedalo je sa predsednikom sudijske komisije i komesarom suđenja takmičenja, samo pet dana uoči početka finala ABA, duela Crvene zvezde i Budućnost Volija. Ta činjenica, kao i pismo Crvene zvezde upućeno sportskom direktoru ABA Žarku Čabarkapi u kojem se kritikuje delegiranje sudija i optužuje Budućnost Voli da je vršila pritisak na komesara za delegiranje arbitara upućuju samo na jedno Zvezda je u strahu i panici, pod velikim pritiskom da odbrani titulu ABA i obezbedi mesto u Evroligi

Ne čudi nas sastanak predsedništva, verujemo da članovi predsedništva imaju redovnih tema, vezanih za funkcionisanje ABA lige, ali nas svakako zabrinjava činjenica da tom sastanku, koji, kako smo informisani od učesnika sastanka, nema dnevni red, prisustvuju i komesar suđenja i predsednik sudijske komisije. Ovim vašim činom i organizovanjem sastanka kome prisustvuju i gospodin Rems i Jovanović, mišljenja smo da narušavate ne samo regularnost predstojećeg finala, već regularnost i integritet same ABA lige iautonomiju sudijskog odbora, što nas vraća na staze stare ABA lige. KK Budućnost Voli neće dozvoliti ovakve stvari”, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve