Nova vest
Košarka

Petak, 23.03.2018.

22:00

EK: Ništa od Evrolige, Vilbekin sa 41p izbacio Đorđevićev Bajern

Košarkaši Bajerna nisu uspeli da izbore majstoricu u polufinalu Evrokupa, pošto je bolja od njih u Minhenu bila Darušafaka sa 87:83.

Izvor: B92

Autor:B92

EK: Ništa od Evrolige, Vilbekin sa 41p izbacio Đorđevićev Bajern
Photo by Hans-Martin Issler/Bongarts/Getty Images

Izabranici Aleksandra Đorđevića poraženi su u Turskoj pre tri dana, a sada su i pred domaćom publikom ponovo doživeli neuspeh.

Bajern je igrao bolje u prvom poluvremenu, međutim u drugom su imali dosta praznog hoda, klub iz Istanbula to je iskoristio i plasirao se u finale.

Vladimir Lučić postigao je 13 poena, dok je Stefan Jović meč završio sa osam poena i šest asistencija – ipak to je bilo nedovoljno za pobedu.

Fenomenalnu partiju za Darušafaka odigrao je Skoti Vilbekin, koji je prosto bio nezaustavljiv. Amerikanac je postigao čak 41 poen, a uz to je imao i pet asistencija.

Pratio ga je Džonson sa 16 i Sent-Ros sa 12 poena.

Darušafaka će u finalu igrati protiv Lokomotive iz Kubana koja je sa 2:0 u seriji pobedila Ređo Emiliju.

Ekipa Saše Obradovića slavila je i u revanšu u Italiji sa 79:69. Lokose je do pobede predvodio Mardi Kolins sa 22 poena, dok je 19 ubacio Frank Elegar.

U poraženom sastavu Vajt je ubacio 14 poena, dok je Amadeo dela Vale meč završio sa 12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve