Nova vest
Košarka

Nedelja, 31.12.2017.

15:20

Feldin za B92: U Panati nisam igrao svoju igru, sada igram

Bek Crvene zvezde Džejms Feldin u poslednje vreme je jedan do ključnih razloga za uspehe kluba. Feldin za B92 kaže da je recept jednostavan - igra svoju igru.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Feldin za B92: U Panati nisam igrao svoju igru, sada igram

Zvezdu je na početku sezone nosio uglavom Tejlor Ročesti koji je "izluđivao" protivnike kada iz naskoka pocepa mrežicu sa poludistance.

Tim je u prva četiri kola u Evroligi bio konkurentan, usledio je pad i serija vezanih poraza, a onda se pokrenuo i bivši igrač Panatinaikosa.

"Kada sam prvi put stigao ovde, nisam bio stidljiv, nego nisam to bio ja, nisam igrao svoju igru. Promašivao sam lake šuteve, nije mi još uvek bilo prijatno jer sam došao iz najgore sezone u životu prošle godine. Nisam navikao da budem igrač koji mora da poentira. Bilo je par dobrih utakmica i osetio sam se bolje, to je proces. Uvek ima uspona i padova, a ja sam trenutno u formi", kaže Feldin za B92.

Poslednjih nedelja Zvezdin bek postiže poene gotovo kako želi, a bio je jedan od najboljih igrača i protiv Armanija. Feldin odgovara i na pitanje šta je bio razlog za lošu sezonu u Panatinaikosu.

"Igrao sam u veikom timu sa velikim budžetom, u timu sa 12 dobrih igrača, četiri igrača na mojoj poziciji. Bilo je teško i bio sam pod velikim pritiskom. Ali je tako kako je. Osvojili smo tamo šampionat, ali nisam igrao tako dobro", dodaje Feldin.

Ističe da je protiv Panatinaikosa ekipa bila zadovoljna svojim pristupom igri iako nije pobedila, a protiv Valensije je i pored velikog zaostatka pokazala karakter. Feldin je tome doprineo svojom agresivnošću.

"Tu utakmicu smo baš baš hteli da dobijemo i odigrali smo sjajnu poslednju četvrtinu. Nadam se da će ta agresivnost biti zarazna. Znam da smo Tejlor i ja agresivni, ali imamo još njih koji mogu dobro da zaplaše druge ekipe", kaže Feldin.

Iako su često na terenu zajedno, Ročesti i Feldin jedan protiv drugog ne igraju.

"Na treninzima? Ne igramo jedan na jedan nikada", kaže Feldin.

Na pitanje o razlikama između života u Atini i Beogradu, Feldin kaže da je Beograd hladniji od prestonice Grčke i drugačiji. Kada je tim u pitanju, ima samo jednu želju.

"Samo želim da pobeđujemo više tih tesnih utakmica. Izgubili smo nekoliko takvih, trebalo je da ja presudim u dve zasigurno, ali smo mladi i učimo. Nadam se da ćemo svakog dana napredovati i da naučimo da brzo zaboravljamo prošle utakmice zbog teškog ritma. Utakmice dolaze brzo", zaključuje Zvezdin bek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve