Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.04.2017.

14:16

NCAA: Severna Karolina i Gonzaga igraju za trofej

Univerziteti Severna Karolina i Gonzaga izborili su plasman u finale završnog turnira američke koledž košarke.

Izvor: P.T.

Autor: P.T.

NCAA: Severna Karolina i Gonzaga igraju za trofej
Foto: Getty Images

U prvoj utakmici večeri Gonzaga je sa 77:73 savladala Južnu Karolinu i tako se po prvi put plasirala u finale NCAA. U susretu debitanata na Fajnal foru, Gonzaga je u drugom delu prvog poluvremena napravila osetniju razliku, koju do kraja utakmice nije ispuštala.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 23 poena, dok Poljak Pržemek Karnovski ubacio 13. Kod poraženih bolji od ostalih bili su Dožir sa 17 i Tornvel sa 15 poena.

U drugom susretu, Severna Karolina se drugu godinu zaredom plasirala u finale, ovoga puta pobedom nad Oregonom 77:76. Izbranici Roja Vilijamsa za malo da ispuste deset poena prednosti u drugom poluvremenu. Međutim Oregon je koštalo loše građenje koša pri rezultatu 77:76, kada su prvo Pinson, pa potom i Miks uhvatili loptu, posle promašaja saigrača.

Severnu Karolinu su do pobede predvodili Miks sa 25 poena i Džekson sa 22, dok se u poraženom sastavu istako Dorsi sa 21 poenom i Enis sa 18.

Finale je na programu u ponedeljak na utorak, tri sata iza ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve