Nova vest
Košarka

Utorak, 21.03.2017.

14:08

Radonjić: Dve pobede možda nisu dovoljne za Top 8

Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, smatra da rivali u Evroligi imaju bolji raspored do kraja ligaškog dela.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Radonjić: Dve pobede možda nisu dovoljne za Top 8
Radonjiæ i Guduriæ (Foto: Starsport)

Zvezda će u sredu (19, časova, Beogradska arena) dočekati Olimpijakos u Beogradu u 27. kolu Evrolige, crveno-beli posle 26 utakmica imaju 15 pobeda.

"Potrebno je još velikih pobeda da bismo možda ušli među osam najboljih. S tolikim brojem pobeda, protiv tolikih rivala, u ranijem formatu bismo imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ovako, protivnici imaju veliki kvalitet i ogromne ambicije, bolji raspored od nas", istakao je Radonjić, uz napomenu da dve pobede u poslednja četiri kola mogu i da ne budu dovoljne.

On kaže da njegova ekipa ima pravo da se nada pobedi nad Olimpijakosom, rivalom kojeg do sada nisu pobedili.

"Imamo pravo da se nadamo da možemo da igramo dobro protiv Olimpijakosa i daćemo sve od sebe da budemo što je moguće bolji. Još nismo osetili slast pobede protiv njih. U prvoj utakmici su pokazali kvalitet i nismo imali šanse da se uključimo u borbu za iznenađenje.

Trener Zvezde ističe da Zvezda razmišlja "od utakmice do utakmice".

"Pre sezone niko nije mogao da pretpostavi da ćemo izgledati ovako, da ćemo imati toliko pobede na strani, kod kuće savladati najbolje, a da nećemo biti u dobroj šansi da budemo u osam”.

On je naveo da Zvezdu čeka teška utakmica protiv ekipe sa velikim kvalitetom i ogromnim iskustvom.

"Olimpijakos je godinama unazad u samom vrhu evropske košarke, a i ove sezone ima mogućnost da uđe u borbu za osvajanje Evrolige. Potpuno je jasno da atletski kapacitet daje Olimpijakosu mogućnost da može da savlada sve protivnike. To je njihov poseban kvalitet, ali ne samo to, već individualni kvalitet svih igrača, iskustvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu