Nova vest
Košarka

Sreda, 13.01.2016.

15:55

Duško Vujošević novi trener Limoža

Bivši trener Partizana Duško Vujošević novi je trener francuskog Limoža, potvrđeno je za B92.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Duško Vujošević novi trener Limoža
Starsportphoto

Prethodno je njegov menadžer Miško Ražnatovi na ’Tviteru’ napisao da će jedan njegov klijent koji se dovodi u vezi sa rečima „časovi ljubavi“ otići u grad porcelana.

On je na taj način nagovestio da će Vujošević preuzeti Limož, koji je poznat po porcelanu, ali i, pre svega, tituli prvaka Evrope iz 1993. godine – kada je na klupi sedeo Božidar Maljković.

56-godišnjem stručnjaku to će biti prvi angažman posle Partizana u kojem je 8. septembra novoizabrani Upravnog odbora odlučio da mu ne produži ugovor.

On je u četiri navrata predvodio ’crno-bele’ sa kojima je osvojio devet titula prvaka države u nizu, tri trofeja Kupa (od ukupno pet) i četiri titule u ABA ligi, čime je postao najuspešniji trener u istoriji Partizana.

Vujošević će u novom timu sarađivati sa svojim nekadašnjim plejmejkerima Leom Vestermanom i Lesterom Bo Mekejlebom. Limož se prošle nedelje rastao sa trenerom Filipom Erveom, pod čijim vođstvom je prošle godine osvojio 11. titulu prvaka Francuske.

Ekipa se posle ispadanja iz Evrolige takmiči u Last 32 fazi Evrokupa, gde posle poraza od PAOK-a u utorak ima skor 0-2, dok u domaćem prvenstvu ima polovičan učinak (8-8) i nalazi se u sredini tabele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

375 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve