Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.06.2015.

16:21

Marina: Treba ostati hladne glave

Selktor košarkašica Srbije Marina Maljković rekla je da je njena ekipa plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva napravila veliki rezultat.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ona je ipak dodala da Srbija u duelu sa Belorusijom mora da uloži "poslednji atom snage", kako bi se plasirala u finale.

"Rekla sam igračicama da je mnogo onih koji su umrli u euforiji. Treba zadržati mirne glave."

"Napravile smo veliki rezultat. Sve ono na čemu smo radile prethodne tri godine i posebno od prvog dana priprema 27. aprila je stalo u 40 minuta utakmice protiv Turske", rekla je Maljković.

Košarkašice Srbje plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Ruminiji, pošto su juče u Budimpeši pobedile Tursku sa 75:63. Ekipa Marine Maljković je obezbedila i učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru.

"Sve ono na čemu smo potencirali posle svake prijateljske utakmice i svakog duela na šampionatu, ovoga puta smo u potpunosti ispunili. To je naš košarkaški stil, to je ono što ova ekipa najbolje zna da uradi i ja joj na tome čestitam još jednom", rekla je Maljković.

Srbija će sutra od 18 časova igrati u polufinalu protiv Belorusije, koja je pobedila Litvaniju sa 68:66.

"Čeka nas veoma neugodan protivnik, čiji je motor tima američka plejmejkerka Lindzi Harding. Ona ima dobru kontrolu lopte, sjajno razigrava svoj tim, a može da bude vrlo opasna i po koš. Duša tima je Anastasija Veramejenka, a tu je i dominantni centar Jelena Leučanka. Biće veliki izazov da zaustavimo njihove vodeće igračice", rekla je selektorka.

"Moramo da budemo maksimalno koncentrisane, jer u suprotnom ulaze u njihov ritam u kome su veoma opasne. Možemo da se nadamo pobedi samo ako, kao protiv Turske, poštujemo naš koncept do poslednjeg detalja", dodala je ona.

Maljković je navela da samo timska igra donosi pobedu i da u svakom trenutku svih pet košarkašica na parketu moraju da funkcionišu kao jedna.

"Moramo da se koncentrišemo na sadašnji trenutak. Divno je što smo obezbedile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ali to nas tek očekuje. Ovo je realnost, nešto što je na dohvat ruke, ali opet tako daleko. Da bismo se na kraju radovale potrebno je da uložimo i poslednji atom snage, koncentracije i vrhunske pripreme. Verujem da smo sposobne to da uradimo", rekla je Maljković.

U drugom polufinalu igraće pobednici večerašnjih četvrtfinalnih utakmica Španije i Crne Gore, odnosno Francuske i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve