Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.02.2015.

11:30

Rebić: Po 300-400 posle treninga...

Mladi plejmejker Crvene zvezde Nikola Rebić kaže da mnogo radi na treningu i veruje da će se taj trud isplatiti.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

“Počeo sam da dobijam malo veću šansu i mislim da to koristim na dobar način. Na treningu dosta radim i mislim da se taj trud donekle sada pokazuje“, rekao je Rebić posle ubedljive pobede nad Solnokom u kojoj je na terenu proveo čak 28 minuta.

“Počeli smo možda malo stegnuto, ali posle smo zaigrali agresivnije u odbrani i stizali smo do lakih poena. Prelomili smo meč, slavili velikom razlikom, a na kraju je bilo malo i prostora za atrakciju“, dodao je 20-godišnji plej.

Rebić je Solnoku ubacio 12 poena (4-8 iz igre), uz 6 skokova i 3 asistencije. Međutim, kada ne postoji kontinuitet igara, nije uvek lako.

“Teško je osloboditi se – odigram jednu utakmicu, pa pauziram tri-četiri. Nije lako u tim trenucima, ali trudim se da budem fokusiran i da odradim ono što trener očekuje od mene. Posle toga, ako se otvori prostor, da i ja uzmem neki šut ili odradim neku svoju akciju“.

Primetno je i na terenu, ali i van njega, da Rebić veliku pomoć dobija od američkog tandema u crveno-belom dresu – Čarlsa Dženkinsa i Markusa Vilijamsa.

“Sa Dženkinsom i sa Markusom sam zaista dobar drugar, imamo neke svoje interne šale. Pratimo NBA mnogo i to nas je zbližilo, zaista mi znači njihova podrška“, kaže Rebić i dodaje da mu se trenutno u NBA najviše dopadaju Demijan Lilard i Kajri Irving.

Publika još nije na pravi način upoznala Rebića – za neke stvari potrebno je vreme da se pokažu i u seniorskoj konkurenciji. Zato smo pitali Nikolu na šta se najviše oslanja u igri.

“Tražim svoju igru u tranziciji – volim da igram brzo i da ekipa tako igra. To ne znači brzopleto, naprotiv, nego da budu pametno, sa pravovremenim pasovima. To je to – tranzicija, i šut za dva i tri poena, to je moja igra. Posle treninga uvek radim na šutu, uvek bar oko 300-400 ubačenih. Moram da nadograđujem to za dalje, a najviše moram da radim na fizičkoj spremi i na odbrani. Minuti u prvom timu zarađuju se odbranom, radim mnogo na tome i nadam se da će to biti kako treba“, zaključio je Rebić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve