Nova vest
Košarka

Petak, 11.07.2014.

12:37

Micov: Dva meseca se borim s jetrom

Košarkaš CSKA Vladimir Micov kaže za Novosti da nema drugi izbor nego da miruje, istakavši da se nada da će biti spreman za start rada sa ekipom.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

"U Mosvki su sumnjali na sve i svašta, na bakterije, razne oblike hepatitisa, pa i mononukleozu... Tražio sam dozvolu da dođem u Beograd kod svog doktora, dobio sam je i od tada se moj slučaj vodi u Gradskoj bolnici. U stalnom sam kontaktu sa doktorom reprezentacije Radovanovićem i sada svi zajedno pratimo ishod stanja mog organizma", rekao je Micov, prenose Novosti.

Micov je već dva meseca istrajan u terapiji i rezultati se popravljaju, ali sve to još nije dovoljno da bi se vratio na teren. Sada je potrebno da samo miruje.

"Moja terapija je i dalje mirovanje. Rezultat sa sledećeg vađenja krvi odrediće kako dalje. Ako nalazi budu u fazi padanja ili u granicama normale dogovor je da idem sa ekipom na Kopaonik i da statičkim vežbama probudim telo i da možda 20. jula krenem sa ekipom da radim", nada se Micov.

Igrač ističe da je sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem od prvog kontakta bio otvoren i iskren.

"Sa Đorđevićem sam od prvog kontakta bio otvoren i iskren. Pozvao me je u aprilu i obavestio da računa na mene. Rekao sam mu da sam spreman da igram za reprezentaciju, da sam prethodnih godina imao nesuglasica sa Ivkovićem i Savezom, ali da to ostavljamo iza nas. Međutim, posle tog razgovora, deset dana pred fajnal fora Evrolige, dogodio mi se problem sa jetrom... I evo puna dva meseca se borim da organizam dovedem u stanje normalnog funkcionisanja", kaže snažni košarkaš.

Uprkos konstantnoj temperaturi od 38 Micov je, trenirao i igrao na završnom turniru Evrolige, bez konkretne dijagnoze.

"Igrači ni sa težom povredom ne žele da da odustanu. Tako sam i ja, na svoju ruku, zanemarivao simptome, kljukao se nekim lekovima i igrao na F4. Kad smo se iz Milana vratili u Moskvu uradio sam nalaze krvi i ustanovilo se da je virus koji nisam preležao ostavio posledice na jetru, a loše stanje tog organa traži isključivo i samo strogo mirovanje", zaključio je Micov izjavu za Novosti.

Micov bi mogao da napusti Moskovljane ovog leta, pošto je dobio ponude Olimpijakosa i Galatasaraja. Međutim, Micov je istakao da je njegova velika želja da zaigra u Realu iz Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve