Nova vest
Košarka

Nedelja, 09.02.2014.

23:54

Radonjić: Istrpeli sve za trofej

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim izdržao sve pritiske i osvojio Kup Radivoja Koraća zato što je jako želeo trofej.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Radonjić je, takođe, dodao je da je Mega Vizura odigrala odličan meč u kojem su ’crveno-beli’ slavili sa 81:80.

Od početka takmičenja je bio prisutan ogroman pritisak koji se nametnuo i van takmičenja. To je dovelo do toga da imamo izuzetno loš start i veliku prednost Mege, koja je igrala rasterećeno i sa vidnom željom da osvoji trofej, koji je omalovažavan od samog početka. Videla se i dan ranije želja Radničkog da osvoji trofej“, rekao je Radonjić.

Pobednika borbe za ’Žućkovu levicu’ odlučio je bukvalno jedan šut, a Radonjić je istakao da je nešto slabija igra njegove ekipe bila izazvana i umorom.

Reagovali smo kvalitetno, ali smo se potrošili dok smo jurili veliku prednost. Subotnji meč je takođe bio težak za nas, a igrali smo bez Bobija Marjanovića i sa četiri juniora na klupi. Nije bilo jednostavno fizički da se izdrži. Uprkos svemu i ogromnom opterećenju igrača, uspeli smo da se izborimo sa svime, jer smo imali ogromnu motivaciju. Znamo da trofej Kupa ima uz prvenstvo najveću vrednost u državi“, naglasio je Radonjić.

Crnogorski stručnjak je reagovao i na kritike i razne izjave o njegovom timu.

Pritisak postoji od prvog dana. Mi želimo i moramo da se nosimo sa tima. Bez obzira što nam smetaju nipodaštavanje rezultata i prikazivanje naših ’ogromnih finansijskih mogućnostiš’, što nije tačno, tako da ispada da mi treba samo da se pojavimo i da pobeđujemo sa velikom razlikom. Izdržali smo sve, nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Nema razloga da bude drugačije, imamo odličnu atmosferu, vidi se da momci na svakoj utakmici momci izgaraju. Mi ćemo da radimo i ćutimo“, rekao je Radonjić.

Radonjić je istakao da će klub pokušati da dovede novog igrača i da će to biti na poziciji beka, jer tako diktira tržište.

Na pitanje novinara šta je izazvalo tako neizvesnu završnicu, Radonjić je kratko odgovorio:

Mega je odigrala dobar meč, nikave tu dileme nema“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve