Nova vest
Košarka

Petak, 17.01.2014.

19:22

Džaković na čelu škole KK Metalac

Valjevski Metalac postavio je trenera Borislava Džakovića za koordinatora rada škole košarke, preneli su u petak lokalni mediji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Džaković je rekao da se nada da će ta škola izgraditi asove poput braće Kovačević, Kecojevića, Đukanovića i ostalih, koji su 1970-tih igrali u Prvoj saveznoj ligi SFRJ.

On će sarađivati sa trenerima mladjih selekcija Metalca, ali je najavio angažovanje i novih, mladih stručnjaka.

Džaković (66) je posle beogradskog "22. decembra" vodio prve ekipe Partizana, sa kojim je 1994/95. osvojio dupli krunu, kao i Crvene zvezde, Slobode Dite iz Tuzle, koju je dva puta uvodio u Prvu ligu, Šibenke, Borca (BL).

Prvi tim Metalca u Košarkaškoj ligi Srbije je krajem 2013. preuzeo Siniša Matić iz Zemuna, a kao mogući sportski direktor pominje se menadžer Goran Ristanović.

Jedan od klupskih čelnika, Boško Đukanović nagoveštava plasman u Jadransku ligi kao imperativni cilj kluba jer to obezbeđuje sponzore i donatore.

Iz Metalca su u čačanski Borac otišli centar Dragomir Marojević i krilni centar Filip Dedijer, dok su pojačanja - centar Rajko Kljajević i plej Vukašin Aleksić debitovali porazom pred valjevskom publikom, u derbiju sa FMP iz Železnika.

Metalac posle 15 kola KLS ima skor 8/7, a sutra, u subotu, u 16. kolu igra sa Slogom u Kraljevu koju kao trener vodi Vladimir Đokić, nekadašnji kapiten Valjevaca i igrač Partizana i Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve