Nova vest
Košarka

Petak, 28.12.2012.

16:32

Vujošević: Verujem u timski koncept

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da klub neće odustati od koncepta stvaranja tima koji će doneti rezultate na duže staze.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

"Naš sadašnji tim nema obavezu da napravi rezultate već ove sezone, ali to ne predstavlja amnestiju od odgovornosti. Nismo favoriti u Jadranskoj ligi, ali nismo ni autsajderi i pokazalo se da ima mnogo izjednačenih ekipa u ovom takmičenju", rekao je Vujošević novinarima na novogodišnjem koktelu ‘crno-belih’ u salonu kompanije "Grand motors" na Novom Beogradu.

On je naveo da mu smeta što deo medija identičan rezultat Partizana i Crvene zvezde u regionalnoj ligi (po 10 pobeda i pet poraza), predstavlja na različit način.

"Partizan nije miljenik vlasti, a verujte mi, ima raznoraznih pritisaka. Nama nije potrebna selektivna pravda i uspostavljanje monopola u sportu", rekao je trener Partizana.

Vujošević je podsetio i da su ‘crno-beli’ glavnog sponzora dobili tek posle odlaska na završni turnir Evrolige u Parizu pre dve godine.

‘Crno-beli’ će u 2013. godinu ući sa novim igračem pod košem, 21-godišnjim Francuzom Žofrijem Lovernjom.

"Ostajemo u okviru koncepta u koji smo ušli na početku sezone. Verujem da ovaj tim može da napravi dobre rezultate, pogotovo na duže staze", istakao je Vujošević.

Partizan je raskinuo ugovor sa bekom Danilom Anđušićem, a Vujošević je naveo da će se u narednom periodu videti koliko je ta procena bila dobra.

"Ispred njega su u ovom trenutku dva igrača, a Anđušić jednostavno nije bio šraf za mašinu koju stvaramo. Tim nije grupa najboljih pojedinaca, već onih koji se najbolje slažu. Možda sam očekivao i da Anđušić bude malo uporniji u nameri da promeni svoj status. Odabrao je prečicu, a ja mu želim sve najbolje", zaključio je Vujošević.

Prvu utakmicu u 2013. godini košarkaši Partizana igraju 5. januara protiv Cibone u hali "Pionir".

Todorić: Rešili smo pitanje centra za narednu sezonu

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da je taj klub možda rešio pitanje centra za sledeću sezonu dovođenjem francuskog košarkaša Žofrea Lovrenja.

"Mi smo i ranije imali želju da pojačamo još malo konkurenciju na pozicijama četiri i pet jer su to sve mladi igrači. Ni ovaj, doduše, nema neko veliko iskustvo, ali ima veliki potencijal. Ugovor smo potpisali na dve i po godine, tako da smo potencijalno rešili pitanje centra za sledeću sezonu, ako on ispuni očekivanja", rekao je Todorić novinarima u Beogradu.

On je dodao da se tim neće pojačavati na bekovskim pozicijama posle odlaska Danila Anđušića, kome je poželeo sve najbolje u nastavku karijere.

"Mi nismo želeli da on ode, ali on jeste jer nije bio zadovoljan tretmanom. Od ranije je poznato da Partizan ne pravi probleme igračima koji nisu zadovoljni i žele da odu. Ugovor smo sporazumno raskinuli, bez ikakvih senzacija i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", objasnio je sportski direktor ‘crno-belih’.

Todorić je rekao da neće biti drugih pojačanja, jer tim ima po dva-tri igrača na svakoj poziciji.

Vesterman: Zadovoljan sam napretkom, ne i rezultatima

Plejmejker Partizana, francuski košarkaš Leo Vesterman rekao je da ima sjajne utiske iz prve polusezone u tom klubu i da je mnogo napredovao.

"Moram da kažem da sam do pola zadovoljan jer se nismo plasirali u TOP 16 fazu Evrolige, ali je sve ostalo bilo sjajno. Bilo je mnogo sjajnih trenutaka, bilo je sjajno igrati Evroligu protiv CSKA, Barselone i drugih u neverovatnoj atmosferi Pionira", rekao je Vesterman.

Partizan iz Evrolige eliminisan u poslednjim sekundama produžetka utakmice u Bambergu, a u Jadranskoj ligi je treći posle 15 odigranih kola.

"Evroliga je gotova, ali je pozitivno to što sada možemo da se koncentrišemo na treninge, da radimo i da se spremamo za borbu za plasman u Evroligu", dodao je Vesterman.

Ovaj 20-godišnjak je došao u Partizan sa željom da napreduje jer je ranije mnogo čuo o treneru Dušku Vujoševiću.

"Mnogo sam naučio, imam veliku podršku stručnog štaba i uprave, dok su mi saigrači savršeni. Znao sam i ranije čuo kakav je Vujošević trener, jako je zahtevan na parketu, a van njega je kao tata i mnogo mi je pomogao. On ne govori engleski, ja ne pričam srpski, ali se i tako razumemo", rekao je Vesterman.

Posle skoro četiri meseca provedenih u Beogradu, Vesterman je od srpskog jezika naučio samo ono što mu je potrebno za igru.

"Znam sve što mi treba za teren, razumem povremeno neke jednostavnije reči, ali ne umem da sastavim rečenicu", zaključio je Vesterman, a onda uz osmeh na srpskom dodao: "I to je to".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve