Nova vest
Košarka

Sreda, 21.11.2012.

19:25

Zvezda dobila Dinamo u NBA ritmu

Košarkaši Crvene zvezde Diva ostvarili su treću pobedu u Evrokupu, u košgeterskom obračunu nadigrali su italijanski Dinamo Sasari sa 116:104.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Italijani su držali korak protiv "crveno-belih" do polovine treće četvrtine zahvaljujući neverovatnom šutu za tri poena (18/33), ali čim je šut zakazao, Zvezda se odlepila.

Kao u najboljim danima odigrao je Igor Rakočević i predvodio Zvezdu sa 27 poena (12/15 iz igre) uz 7 asistencija. On je dobio duel "stare škole" protiv Butsija Tortona koji je ubacio 33 poena (7/8 tri).

Pored Rakočevića, odlično je odigrao i Elton Braun koji je iskoristio lošu centarsku liniju rivala i ubacio 22 poena (9/12) uz 7 skokova. 10 poena i 6 asistencija dodao je DeMarkus Nelson. Tortona je najbolje pratio Toni Izli sa 19 pena (9/11 dva) i 6 skokova, dok je Mihal Ignerski dodao 17 poena (4/7 tri) i 6 uhvaćenih lopti.

Meč pred 6.500 gledalaca u "Pioniru" počeo je u visokom ritmu, Zvezda je povela 10:7, ali je Dinamo zadržao egal na polovini prvog perioda. Usledilo je nekoliko timskih akcija "crveno-belih", da bi trojkom Boris Savović doneo domaćima 18:12. Međutim, Italijani su brzo odgovorili na identičan način, svojim najjačim oružjem trojkom, a potom polaganjem Torntona smanjili na 20:18.

Sjajna košgeterska predstava oba tima nastavljena je u u finišu prvog perioda, Zvezda je odigrala nešto slabije u odbrani, ali je kontrolisala rezultat, da bi posle neopreznog faula Radivojevića u poslednjoj desetinki četvrtine, Tornton sa tri penala doneo Italijanima prednost od 33:31. Dinamo je opravdao status šuterske ekipe, ubacio je čak šest od devet šuteva za tri poena, dok je Zvezda koristila dominaciju u reketu i odličan šut za dva poena (10/13).

Odbrane nisu igrale ni u drugom periodu. Zvezda je počela serijom 8:0, najviše zahvaljujući sjajnom Eltonu Braunu koji je ubacio prva tri koša, a pošto je pogodio i Radivojević, gosti su morali da traže tajmaut već u drugom minutu četvrtine. Pauza je urodila plodom, gosti su odmah uzvratili serijom 5:0, a opet su ubacili trojku i smanjili na 41:38.

Samo što bi "crveno-beli" ponovo stekli pet-šest poena prednosti, Dinamo bi odmah uzvratio trojkom. Gosti su u finišu poluvremena dočekali malu krizu u napadu domaćina, te sa tri uzastopne trojke Torntona poveli 54:53, ali je Zvezda dobro odigrala u poslednjem minutu i sa dva koša vratila prednost za 57:54 na poluvremenu.

NBA ritam u Pioniru donelo je neverovatnih 111 poena u prvom poluvremenu. Dinamo je u svom stilu ubacio sjajnih 11 trojki iz 17 pokušaja, dok je Zvezda ubacila tek jednu, iz sedam šuteva. Ipak, "crveno-beli" su sjajno koristili lošu odbranu rivala i imali 77% šuta za dva (21/27). Gosti su ubacili tek osam koševa sa poludistance i iz reketa.

U trećem periodu konačno je zakazao šut rivla za tri poena. Zvezda je to znala da iskoristi, predvođena razigranim Rakočevićem konačno je probila magičnu barijeru od šest poena prednosti i stigla do 78:69. Ubrzo se priključio i Katić i domaći su prvi put imali dvocifrenu prednost (82:71). "Crveno-beli" su mirnom igrom održali prednost i uoči poslednjeg perioda stekli 12 poena prednosti (90:78).

Treća četvrtina definitivno je prelomila meč pošto igrači Dinama u završnici nisu uspeli da ubace ništa, dok su "crveno-beli" sa dve trojke Cvetkovića stigli do rekordnih 104:88. Dinamo reaguje serijom serijom od 8:0, i smanjuje na -9, tri i po minuta pre kraja. Posle ofanzivnog skoka Radivojevića, važnu trojku pogađa Lazić sa 107:96. Do kraja meča oba tima su ubacila još po desetak poena za konačnih, retko viđenih u utakmicama Zvezde - 116:104.

Zvezda ima skor 3-0, Dinamo je na 1-2, a novi duel imaće za sedam dana na Sardiniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu