Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.11.2012.

12:15

"Srbija i Litvanija se izdvajaju"

Selektor Crne Gore Luka Pavićević izjavio je da je vrlo loše to što je njegova selekcija na žrebu za Evropsko prvenstvo iz poslednjeg šešira izvukla Srbiju.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Iz šestog šešira smo izvukli Srbiju i to je veliki hendikep jer je na tom mestu trebalo da bude znatno slabija selekcija. Srbija i Litvanija se izdvajaju kvalitetom, i to značajno od ostatka grupe, a preostale četiri reprezentacije će se krvavo boriti za poslednju poziciju koja vodi u glavnu fazu", rekao je Pavićević za sajt Košarkaškog saveza Crne Gore.

Osim Crne Gore, u Grupi B na Evropskom prvenstvu koje će se sledeće godine održati u Sloveniji, nalaze se još Srbija, Litvanija, Makedonija, Letonija i Bosna i Hercegovina.

"Iako smo u teškoj grupi, imamo čemu da se nadamo i cilj je prolazak dalje. Realno je očekivati da će Srbija i Litvanija biti znatno jače ako dođu u najjačim sastavima, ali mi smo pokazali da se nikome nećemo predati", kaže Pavićević.

"Zadatak je težak, ali ostvariv. Imamo čemu da se nadamo i razlog za optimizam. Cilj nam je druga fazu, a u prve tri utakmice igraćemo mini turnir protiv Makedonije, Letonije i BiH, gde ćemo reštiti pitanje prolaska u drugu rundu", dodao je Pavićević.

Utakmice Grupe B igraće se u Jesenicama, a Crna Gora će se na početku takmičenja sastati s Makedonijom.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji igraće se od 4. do 22. septembra 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu