Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.10.2011.

14:46

Kuvajćani prebili igrače Vogošće

Prijateljska utakmica između KK Vogošća i selekcije Kuvajta, igrana u dvorani KSC Ilidža završena je prekidom pošto je tokom druge četvrtine izbila tuča.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

"Bili smo gosti u ovom meču. Zapravo, pozvani smo da odigramo taj prijateljski susret sa gostima, koji su ovde na pripremama. Naš rival je počeo previše čvrsto, a ja sam strogo naredio svojim igračima da ne smeju da uzvraćaju na isti način, niti da urade bilo šta što bi moglo da isprovocira goste iz prijateljske zemlje", rekao je trener Vogošće Hamidović.

"Sve je bilo normalno do minut i po do isteka druge četvrtine, kada je u jednoj akciji naš centar Armin Čengić skočio i uhvatio loptu pod košem. Moguće je da je u tom trenutku u doskoku zakačio nekog od protivničkih igrača. U to nisam siguran. Ako se to i nekim slučajem dogodilo, on to svakako nije uradio namerno. I onda kada se Čengić vraćao nazad u odbranu, neko od protivničkih igrača ga je udario pesnicom u vrat iza leđa, da bi se potom Čengić okrenuo kako bi izbegao tuču. Situacija je uzavrela, pritrčali su igrači gostujuće ekipe, a ja sam sve to pokušavao da smirim. Rekao sam igračima da beže u svlačionicu, ali je opet neko udario šakom našeg igrača, ovog puta Vedrana Živića, koji je na kraju završio u bolnici. Dobio je frakturu nosa i potres mozga. Ničega se više nije sećao".

Trener Hamidović tvrdi da je i on dobio nekoliko udaraca.

"Osim mene deblji kraj su izvukli Habul, Aljević, Čengić, Palata, Selimović, Fazlić, Osmić, Živić i naš pomoćni trener. Svi oni su završili u Klinici urgentne medicine na Koševu. Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo. Ja sam ponosan na držanje svojih igrača, koji ni jednog trenutka nisu uzvratili, za razliku od gostujućih, koji su bacali predmete na nas. Gostujući igrači su posle nemilih scena brže-bolje napustili mesto događaja, a mi smo ostali, sačekavši policiju i hitnu pomoć", rekao je Hamidović.

Koliko su kuvajtski košarkaši ratoborni videlo se i na meču mladih selekcija te zemlje i Bahreina. 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve