Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.11.2008.

22:46

Dragićević: "Fenomenalan osećaj"

Košarkaši Crvene zvezde priznali su posle pobede nad Partizanom u derbiju 8. kola NLB lige da im taj trijumf mnogo znači, pre svega za samopouzdanje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Fenomenalno se osećamo, mnogo nam je lakše sada što smo prekinuli seriju Partizana. Mnogo će nam značiti ovaj trijumf za samopouzdanje, pogotovo što sada dolazi evropsko takmičenje", rekao je novinarima kapiten Zvezde Tadija Dragićević.

"Crveno-beli" su prekinuli niz od sedam uzastopnih poraza u derbijima, pošto su večeras, u osmom kolu Jadranske lige pobedili Partizan 81:80.

Zvezda je do pobede došla u finišu meča, a od pred kraj treće četvrtine igrala je bez isključenog trenera Svetsilava Pešića, kad je Partizan poveo sa 10 poena razlike.

"Nismo ni u jednom trenutku odustajali, niko nije ni pomišljao na predaju. Uspeli smo da preokrenemo rezultat, povedemo i izdržimo u poslednja dva minuta", rekao je Dragićević.

Pešić je isključen zbog prigovora sudiji Miliji Vojinoviću i ulaska u teren. On je rekao da je zadovoljan pobedom.

"Videlo se večeras da je važno da se nikad ne predajemo. Partizan je fantastično odigrao prvo poluvreme. Koš (Andrea) Ovensa (trojka u poslednjoj sekundi prvog poluvremena) nas je vratio u život i podigao nas. Istina je da smo svežiji. Nadam se da ćemo igrati još mnogo utakmica sa Partizanom", rekao je Pešić.

Posle isključenja trenera, ekipu je do kraja meča vodio njegov pomoćnik Oliver Kostić, koji je rekao da se samo trudio da do kraja sprovede zadatke.

"Važno mi je bilo da shvate da nije sve izgubljeno, nego da treba da se ujedinimo i da se posvetimo pobedi. Radujem se zbog dobre odbrane i drago mi je da smo sačuvali hladne glave. Drago mi je što smo pobedili posle duge dominacije Partizana", rekao je Kostić.

On je kazao da mu je trener posle meča samo potvrdio da je dobro uradio.

"Samo mi je rekao da sam sve uradio kako treba. Dugo se znamo i Pešić ne voli mnogo da hvali, ali sam sada znao da je zadovoljan", rekao je Kostić kroz osmeh.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da je Zvezda zasluženo pobedila.

"Isključenje Pešića je rasteretilo igrače. Svaki koš koji su postigli bio im je sve lakši, a nama je bilo sve teže da damo. Energija je potrošena i to je bilo vidljivo. Loša bacanja su odlika nekih igrača", rekao je Vujošević.

"Zvezda ima kvalitetnih igrača, a mi nismo imali pameti i koncentracije da privedemo meč kraju", dodao je Vujošević.

Trener Partizana održao je kratki sastanak sa timom posle utakmice, a posle konferencije za novinare otišao je iz Pionira, dok su njegovi igrači ostali u svlačionici na sastanku koji su sami sazvali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve