Nova vest
Košarka

Utorak, 04.11.2008.

20:48

Gaj Pnini u FMP-u!

FMP Železnik je potpisao ugovor do kraja sezone sa Izralecem Gajom Pninijem, dosadašnjim košarkašem Hapoela iz Jerusalima, potvrđeno je za B92.

Izvor: Ozmo

Autor: Ozmo

Default images

Posle tri sezone provedene u ekipi Bnei-Hašaron (nekadašnji Makabi Ranana), Pnini je prešao u Hapoel. Igra na pozicijama beka i krila, visok je 201 cm i ima 25 godina. Reprezentativac Izraela trebalo je da pređe u Makabi, ali mu je zbog arbitraže zabranjeno da igra u rodnoj zemlji godinu dana. Pnini je sam kontaktirao FMP u želji da zaigra za 'Pantere'.

Pnini je rekao da se sa upravom Hapoela posvađao zato što mu nije dopušteno da raskine ugovor, sezonu pre njegovog isteka.

"Nadam se da ću dobiti šansu i iskustvom pomoći mladom i perspektivnom timu FMP-a sa kojim treniram već dva dana. Nadam se da ćemo imati uspešnu sezonu".

Za nacionalni tim Izraela nastupao je na Evropskom prvenstvu 2007. godine, kao i na nedavno okončanom kvalifikacionom turniru. Češkoj je ubacio 22 poena, a prosečno je davao 8,3 poena.

Zanimljivo je da je prvi koš Pninija u profesionalnoj karijeri bio šut sa više od pola terena za pobedu Ranane. Po potrebi igra i na poziciji 'četvorke', mada se spolja znatno bolje snalazi nego u reketu.

U sezoni 2005/2006 bio je izabran u idealnu petorku izraelskog prvenstva, a sa Hapoelom je osvojio dva nacionalna kupa. Prošle sezone je prosečno imao 13,9 poena i nešto preko tri skoka i asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu