Nova vest
Košarka

Subota, 22.03.2008.

19:34

Partizan lako sa Cibonom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu 84:63 (20:18, 20:19, 21:17, 23:9), u zaostalom meču 22. kola regionalne NLB lige. „Crno-beli“ će meč poslednjeg kola protiv Splita igrati već u nedelju. Strahinja Milošević bio je najbolji pojedinac u domaćoj ekipi sa 16 poena, pet skokova i tri ukradene lopte. Njemu uz rame bio je i Uroš tripković sa 22 poena. U gostujućem timu Lejvor voren ubacio je 17, Bariša Krasić 13, a Lukša Andrić 10 poena.

U prvoj utakmici posle velikog trijumfa nad Panatinaikosom, Partizan je ponovo pokazao da nema opuštanja iako ni ovaj meč za „crno-bele“ nije imao nikakav rezultatski značaj.

Trener Partizana Duško Vujošević veliku minutažu pružio je nekim igračima koji nisu mnogo igrali ove sezone. Strahinja Milošević apsolutno je ispunio očekivanja trenera pošto je bio najbolji pojedinac u domaćem sastavu.

U prvih 20 minuta Partizan je imao konstantnu prednost, koja ipak nijednog trenutka nije prešla pet poena. U 16. minutu Bariša Krasić sa pet uzastopnih poena donosi svom timu vođstvo (31:27), ali su Kecman, Vitkovac i Tripković trojkama vratili ptrednost Partizanu na poluvremenu (40:37).

Početkom drugog dela Partizan pojačava, posle trojke Tepića u 22. minutu dolazi do 49:42, a dva minuta kasnije bilo je i plus 11 (55:44). Zagrepčani se ipak nisu predali, i posle trojke Princa u 31. minutu smanjili su na 63:59.

Tada Partizan ponovo ubacuje u veću brzinu, u narednih pet minuta pravi seriju 14-2 (77:61), i otklanja sve dileme na ovoj utakmici. Do kraja meča priliku da zaigra dobio je i Đurković koji se upisao u strelce.

"Možda smo jos uvek malo pod euforijom zbog prethodne dobijene utakmice. Bilo je izgubljenih lopti, ali smo se u drugom poluvremenu 'probudili' i držali minimalnu prednost do kraja utakmice. Potrudili smo se da ova pobeda bude još jedan trofej koji smo zaslužili svim prethodnim igrama, a potrudićemo se da nastavimo da uz dobru energiju i raspoloženje i dalje pobeđujemo“, rekao je najviši košarkaš Partizana Slavko Vraneš po završetku meča.

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je nakon utakmice sa Cibonom da on i njegovi igrači ne znaju na drugi način da igraju i da su ovom pobedom izabrali jakog protivnika za prvi krug plej-ofa.

„U prvom poluvremenu nije bilo koncentarcije kao posledica emotivnog pražnjenja posle utakmice sa Panatinaikosom, prisutan je bio i umor, a sigurno da je bilo i malo slavlja. Takođe, protivnik je igrao jako borbeno sa velikom željom. Cibona je počela utakmicu sa “muškim“ kontaktom, naročito na Pekoviću. Cibona ima svoje ambicije i očekuju što bolji rezultat u ovom takmičenju. U prvom kolu ćemo se sastati upravo sa Cibonom, koja sigurno nije po kvalitetu osmoplasirana ekipa u ovoj ligi. Suđenje, pogotovu u nije bilo protiv Partizana, nego da Cibona izbegne tu osmu poziciju. Mi nismo mogli drukčije da se ponašamo od onoga u šta verujemo. Mislim da bi svi tako trebali da se ponašaju svaki put."

Trener Cibone Ivan Sunar je čestitao Partizanu na zasluženoj pobedi.

„U delu igre gde smo koncentracijom mogli da odgovorimo na “prljavu igru“ i kontakt igru, imali smo egal rezultat. Nažalost, sudije su previše dozvolile grub meč. Moji igrači su u poslednjih dvanaest minuta tu popustili i ekipa Partizana je to iskoristila i došla do zaslužene pobede“, i dodao da pod “prljavom igrom“ “podrazumeva veliki broj faulova koji nije suđen na strani Partizana i tri sekunde u kretanju iz reketa u reket igrača Partizana“, kao i da “u takvoj igri, koja je prepoznatljiva igra Partizana niko u Evropi nije dobio, pa ni mi“, rekao je Sunar.

Partizan - Cibona 84:63

Partizan: Palasio 6, Tepić 5,Kecman 7, Borovnjak 2, Tripković 22, Veličković 6, Peković 7,Vitkovac 3, Djurković 2, Božić 16, Milošević 16, Vranješ 6.
Cibona: Voren 17, Vilijams 4, Krušlin, Krasić 13, Žorić,Vukušić 2, Andrić 10, Kaštropil, Hoskin 6, Princ 6, Rožić 3, Mulaomerović 2.

U poslednjem kolu NLB lige Partizan dočekuje Split (nedelja 19h).

„Imamo jako zgusnut raspored. Naredni meč je sa Spiltom, koji ne dolazi u kompletnom sastavu, a i mi moramo da odmorimo par igrača. U utorak je već utakmica sa jako kvalitetnom Cibonom, a u ponedeljak se putuje zbog utakmice sa Taukeramikom.Ritam nije nimalo lak. Svaka utakmica je odlučujuća i moramo da povratimo snagu i koncentraciju za te utakmice“, izjavio je Duško Vujošević, i zahvalio se publici na podršci "i zbog ove utakmice, i kao produženi eho utakmice koja je bila u sredu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve