Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.02.2006.

14:47

Šakota: "Prvo Atlas, pa sve ostalo"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota pozvao je na oprez pred meč sa Atlasom u Kupu Radivoja Koraća i istakao da se svi protivnici moraju poštovati jer je kup neizvesno takmičenje u kome se do trofeja dolazi posle samo nekoliko utakmica:

"Atlas je ekipa od koje je Crvena zvezda prošle godina ispala u četvrtfinalu, što dovoljno samo po sebi poziva na maksimalno angažovanje. Nekoliko igrača iz ovogodišnjeg sastava igralo je i prošle sezone u toj utakmici".

Ako pobedi Atlas, Zvezda će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Partizan - Budućnost:

"Partizan igra dobro i ima najbolje rezultate. Pred naš prvi susret svi su govorili kako smo favoriti i dali nam tu ulogu, a svi zaboravljaju da je Partizan četvorostruki prvak. Možda je nekome čudno, ali ja mislim da oni imaju najbolju ekipu u proteklih nekoliko godina. Igraju dugo zajedno...", rekao je Šakota.

Od pre nekoliko dana i selektor SCG (koji je rekao da ne želi da meša te dve funkcije) procenio je i šanse ostalih učesnika

"Hemofarm ima dosta iskustva, a Vojvodina je nekako 'najgladnija', jer ne igra evropske utakmice i ima dovoljno vremena da se sprema za ovakve mečeve. Voleo bih da bude neizvesno i zanimljivo, a verujem i da će beogradska publika doći da gleda utakmice", rekao je Šakota.

Zvezda je do sada četiri puta osvala Kup, a poslednji put u sezoni 2003/2004. Pre dve sezone crveno-beli su u Novom Sadu došli do trofeja odigravši tri nezaboravne utakmice i brojne produžetke. Prvi od ta tri duela bio je "večiti derbi" i pobeda. Prošle sezone, Zvezda je izgubila trofej već u prvoj utakmici, a ukoliko savlada ponovo Atlas, a Partizan Budućnost, u subotu bi se ponovo igrao večiti derbi:

"Hteli - ne hteli, mi moramo da pričamo o eventualnom večitom derbiju, ali svi rivali se moraju poštovati. Atlas koji je prva prepreka će igati rasterećen, bez ikakvih obaveza, a takve ekipe su opasne".

Utakmica protiv Atlasa počinje u 17.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu