Nova vest
Košarka

Sreda, 16.02.2005.

20:23

Ergonom na finalnom turniru KRK

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Košarkaši Ergonoma plasirali su se na finalni turnir košarkaškog Kupa Radivoja Koraća, posle pobede nad Mornarom 101:87 (23:17, 27:26, 25:21, 26:23), u kvalifikacionom meču.

Niška ekipa će u četvrtfinalu igrati protiv Partizana,a  taj meč na programu je u petak.

Košarkaši Ergonoma su bili bolji tim tokom celog meča. Mornar je samo jednom došao do izjednačenja (15:15), a ostatak utakmice je proveo u zaostatku.

Najefikasniji u Ergonomu bio je centar Bojan Ljubojević sa 24 poena, uz devet skokova, dok je plej Nenad Bogdanović postigao 23 poena i imao pet asistencija i tri ukradene lopte.

U ekipi Mornara Ivan Jelenić postigao je 21, a Vejn Valas i Milovan Popović po 20 poena.

Trener Ergonoma Srećko Sekulović rekao je posle utakmice da se njegova ekipa pripremala sa ambicijama da dobije ovu kvalifikacionu utakmicu.

"Utakmica nije bila kvalitetna, ali zadovoljni smo plasmanom na finalni turnir. Protiv Partizana pružićemo sve što možemo", rekao je Sekulović.

Trener Mornara Đorđije Pavićević složio se sa Sekulovićem o niskom kvalitetu utakmice i naglasio da je njegova ekipa u duel ušla sa zdravstvenim problemima, pa motiv za nastavak takmičenja nije ni došao do izražaja.

"Put do Vršca po ovom vremenu dodatno nas je poremetio. Čestitam Ergonomu i želim im sreću u nastavku Kupa", zaključio je Pavićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve