Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.09.2002.

20:47

Trifunovic i Sagadin:Na putu smo stvaranja evropske Zvezde

Izvor: B92, www.kk-crvenazvezda.net

Autor:B92, www.kk-crvenazvezda.net

Default images

Najavljujući početak košarkaške sezone i subotnji duel u Goodyear ligi sa ljubljanskom Olimpijom, trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović i direktor kluba Zmago Sagadin izrazili su stav da je Zvezda na putu stvaranja evropskog imidža, te da taj put nije kratak:

"Mi smo na pocetku puta stvaranja jednog evropskog tima i stabilnog evropskog nivoa. To je proces koji se ne stvara preko noci. Kako bude vreme odmicalo, rezultati i igra Zvezde ce biti na sve vecem i vecem nivou", rekao je Trifunovic.

"Najvaznije je da ne budemo nestrpljivi i nerealni – imamo jasan cilj. Pocetak puta je Olimpija. Oni su protivnik za svaki respect. O njihovoj velicini govori i podatak da imaju garantovano mesto u ULEB Eroligi do 2005.godine, sto je direktna posledica rada koji je tamo sprovodjen prethodnih sezona", rekao je trener crveno-belih.

Jedan od najzaslušnijih za uspeh ljubljanskog kluba, jenjgeov bivši trener, a sada direktor Crvene zvezde, Zmago Sagadin:

"Mi trenutno izgradjujemo sistem, produkciju koja ce stvarati igrace za jedan projekat koji se zove evropska Zvezda. Selekcionirali smo sve sto smo mogli u ovom trenutku. Uz prvi tim, oformili smo i mladi tim Crvene zvezde, koji ce pod imenom “Drvomarket” igrati u srpskoj ligi.De facto tu ce biti 7-8 mladih igraca koje cemo pripremati za prvi tim u narednih godinu-dve. To govori da vodimo racuna o talentovanim igracima koji se uklapaju u projekat evropska Zvezda.

Poznato je da ce ove godine u “Goodyear” ligi ucestvovati ekipe iz 5 zemalja, sto govori da igramo u izuzetno jakom takmicenju. Pored toga, YUBA liga je od vitalnog interesa, jer prve tri ekipe iz nacionalnog prvenstva ulaze naredne godine u “Goodyear” ligu. Nase ambicije su da se plasiramo u prve tri ekipe, jer Zvezda nema garantovano mesto u ovom takmicenju. Jasno, tu je i nacionalni kup, koji dolazi u drugom delu sezone i koji daje mogucnost da se napravi neki zapazen rezultat. Nas tim je dobar, ali moram da kazem da ce biti i sve bolji kako sezona bude odmicala",
rekao je Sagadin.

Crveno-bele u subotu u Ljubljani očekuje meč prvog kola Goodyear lige protiv Olimpije. Utakmica počinje u 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve