Nova vest
Košarka

Četvrtak, 22.06.2023.

22:45

Obradović okupan: Navijači su šampioni, a sada da prestanete sa pričama...

Željko Obradović, trener Partizana, razgovarao je sa novinarima na konferenciji za medije.

Izvor: SN

Autor: SN

Obradović okupan: Navijači su šampioni, a sada da prestanete sa pričama...
PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

Košarkaši Partizana osvojli su šampionsku titulu u ABA ligi posle pet utakmica finala sa Crvenom zvezdom.

Kevin Panter je bio MVP sa 32 poena, a Željko Obradović posle svega rekao:

"Ja bih krenuo od jedne stvari večerašnja utakmica je bila u fantastičnoj atmosferi i navijači Partizana su šampioni u svakom smislu. Ovoliki broj navijača i nije pao ni papir ni novčić i to je slika fantastična i hvala im svima što su pokazali da jedno finale zaslužuju i Zvezda i Partizan može da bude u ovakvoj atmosferi i da nema ni prekida ni ničega. Ooborili su sve rekorde u jednoj sezoni, ali taj broj je u toku sezone rastao i pokazivali su da veruju u trenucima kada smo imali loš period u Evroligi pre svega i jedan trenutak i u ABA ligi i bili su uz ekipu i hvala im na tome. Uz njih smo ostvarili sve ove stvari", rekao je Obradović na početku obraćanja.

Obradović je posle dodele pehara završio na rukama svojih igrača.

"Osećaj je loš. Dobio sam tri ili četiri udarca u leđa, bole me nenormalno. Ali, vredelo je!", našalio se Obradović, pa nastavio:

"Sutra je sutra i svi ozbiljni klubovi kreću da rade i mi smo već radili i dosada ali trenutak za to nije bio dobar jer su igrači izrazili ogromnu želju da budu fokusirani na plej-of i sada slede razgovori sa svim igračima. Trebaće nam period da stanemo razmislimo i da vidimo put kojim će ići Partizan. Bilo bi nekorektno da se ne zahvalimo državi Srbiji na pomoći koja je dala, ali ne znam cifre, voleo bih da se to pojavi jednog dana i zahvaljujući ljudima iz marketinga, navijačima i sponzorima napravio budžet za poštovanje i voleo bih da nastavimo tako- Kada budem,o videli koje smo timove ostavili iza nas ja mislim da je to dokaz da sa jednim normalnim budžetom može mnogo toga da se napravi. Igrali smo sa Realom i znate kako smo završili i još ednom ponavaljam ponosni smo i hvala svima što su pomogli Partizanu i naš jedini put treba da bude samofinansiranje. Da to navijači kao ona akcija što je bila prepoznaju i da sledeća sezona u Evroligi bude još bolja za nas. Treba videti prvo ko će igrati možda su dva mesta otvorena i da vidimo rostere i koji tim mi možemo da napravimo i ko od ovih igrača će imati želju da živi ovo što je živeo. Ovo se retko živi. To je sada na njima i u životu uvek možete da birate i poštovaćemo odluku svakog od njih i da napravimo tim koji će biti respektabilan i da će to navijači proepznati kada budu sezonske počele da se prodaju. Moramo da budemo ponosni i na taj rekord i da sezona koja se večeras završila stavljamo tačku i planiramo narednu sezonu".

Više nema dileme da će Partizan igrati ponovo u Evroligi, istakao je Obradović.

"Partizan će sigurno igrati Evroligu i tu nema dileme, a ne znam šta mogu da očekujem. Zahvaljan sam ljudima koji su sponzori Partizana i upravi, radnoj zajednici koji rade na tome da Partizan bude brend i voleo bih da imamo izvor finansiranja na duže staze, ali ja to sada ne mogu da znam. To je put koji moramo da biramo da zavisimo sami od sebe i da budemo svesni da postoje neki limiti i da znamo da sa najbogatijima ne možemo da se takmičimo ali da treba da težimo dobrom budžetu za naše uslove, treba".

Nastavio je Obradović da priča o napretku Partizana u prethodne dve sezone.

"Moja prva konferencija je bila kada sam rekao da Partizan zaslužuje Evroligu, a videli ste svi zašto je to tako i to nema nijedan drugi klub u Evropi. Respektabilan tim imamo, zasluga svih ljudi, imali smo ambiciju da se borimo za titulu ABA lige a u Evropi smo videli šta se dešava. Bili smo najmlađi tim u Evroligi i jedino je Baskonija imala manje utakmica u Evroligi od igrača Partizana. Bili smo najmlađi i najneiskusniji i završili U Top 8. Fantastična sezona, a onaj koji ne teži velikim ciljevima do njih nikada neće ni doći Treba tbiti skroman da ne najavljujemo Top 8 ioli F4 već da vidimo prvo rostere i gde smo mi i ovi moji mladi momci koji su imali probleme sa povredama i Kprivica i Avramović i Tristan i Smailagić, Trifunović, Madar i svi su oni deca. Vratite film kako su oni izgledali. Nije samo titula, rezultat i Evroliga već su oni napredovali i sada posle par dana pauze treba da rade i spremaju se za narednu sezonu. To je ambicija, a ambicija je rad i radiš na sebi, a ko će biti u reprezentaciji to je druga priča i mora da se radi na sbei. Leto je za napredak i rad, a ovo iskustvo treba da im pomoge. Nije to lako. Pogledamo koliko utakmica u Evroligi ima odigranih Kampaco".

Partizan je morao da se adaptira posle vrlo loše četvrte utakmice.

"Dan posle utakmice u PIoniru smo gledali ovde snimak ceo dan i prvo poluvreme četvrte utakmice tamo je bilo anjgore koje smo igrali napadački. Igrali smo sporo,m nismo imali protok lopte i nismo prepoznavali odbranu. Partizan je kad pogledate prosek poena bio jedan od najboljih timova u Evropi i večeras smo shvatili kako da napadamo i pogađali otvorene šuteve i moramo danastavimo sa istom brzinom i agresivnošću, ali nismo. Umor. Probao sam da menjam, ali pita se tu i Zvezda. Oni suigrali bolje u drugom poluvremenu i na kraju uspeli ad pobedimo i igramo pametno u napadu i odigrali generalno sa par minuta odigrali kompletnu utakmicu".

"Ne znam da li sam jednom propustio da tražim fer i sportrsko navijanje i ad sve prođe u okvirima sporta i drago mi je da sam apel uputio i navijači shvatili kako treba da se ponašaju. Prva stvar koju asm rekao večeras je da su oni pobednici, mi smo osvojili titulu, ali njihova pobeda je važnija od naše titule To je suština. Da se bavimo sportom i pričamo o košarci", poručio je Partizanov trener.

Na kraju je Obradović istakao da je isključivo on doneo odluku da se vrati u Partizan.

"Sa tim fodnom igrača igrati 79 mečeva. Hvala im svima za sve što su uradili. Zagrlio sam ih i morao da im se zahvalim svima ponaosob, jer su napravili čudo jer je ovo finale imali su motivaciju i crpili zadnje atome snage i zato je došlo do pada u drugom poluvremenu. Ja posle svega ostajem na klupi i verovao sam, pa mi treba vremena da se vratim u normalu. Jedna od najdražih titula, a vratio sam se jer to tako osećam i odmah da vam kažem da prekinete sa nekim pričama. O mom životu i profesionalnim odlukama niko nije mogao da utiče i sa proodicom sam uvek pričao i isključivo je moja odluka da se vratim na to niko nije mogao da utiče. Hvala svima koji su me nagovarali da uzmem Partizan i da se vratim. Posle toliko godina u inostranstvu živim u Beogradu i to je život nosite se sa tim i sa tim nukleusom. Živite i radite svoj posao. Ja sam rekao pre par konferencija da sam ja onaj koji je skoncentrisan na onaj pravouigaonik i to je moj deo posla, a da bi to funkcionisalo mora da postoji ono što je bitno. Mnogo sam radostan, a mnogo sam srećniji zbog onoga što su navijači Partizana uradili", rekao je Obradović, a onda su u konferencijsku salu ušli njegovi izabranici.

Okupali su ga i napravili žurku pred kamerama i novinarima, a među njima je bio i predsednik Ostoja Mijailović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu