Nova vest
Košarka 3

18.3.2024.

16:52

Zarađuje milione pričajući o NBA – Jokića nazvao Jovićem

Stiven Ej Smit, jedan od najpoznatijih američkih košarkaških novinara, napravio je veliku grešku posle utakmice Dalasa i Denvera.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Meveriksi su pobedili Nagetse košem Kajrija Irvinga uz zvuk sirene, a Ej Smit, koji radi za ESPN, odmah se oglasio na Tviteru:

"Ovo je Kajri Irving. Flouter levom rukom – preko Jovića, sa linije slobodnih bacanja – u poslednjim trenucima za pobedu Dalasa protiv Denvera. I to... nakon što je Luka Dončić izjednačio sa dalekometnom trojkom. Ovo je posebno... upravo zbog toga treba da navijamo da Meveriksi stignu daleko u plej-ofu. Znam da ja navijam za to", napisao je Smit.

Da je slovna greška, nije, pošto se slova "k" i "v" ne nalaze na tastaturi jedno pored drugog, te je ovo klasičan lapsus jednog od najplaćenijih novinara u SAD.

Lapsusi u novinarstvu su česti, dešavaju se, ali kod ovakvih situacija, kada je u pitanju aktuelni šampion, dvostruki MVP, MVP finala, argumentovano najbolji košarkaš sveta u poslednje tri godine, jednostavno ne smeju da se dešavaju.

Stiven Ej Smit ima oko 12 miliona dolara godišnje od ESPN-a, što je znatno više od velikog broja NBA košarkaša, a opet Jokića meša sa Jovićem...

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu