Nova vest
Košarka 25

2.5.2024.

8:12

"Flu game" Dončić – oboren Džordanov rekord, Klipersi razbijeni

Košarkaši Dalasa poveli su sa 3:2 protiv Los Anđeles Klipersa u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije pošto su kao gosti slavili rezultatom 123:93.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Košarkaši Dalasa poveli su sa 3:2 protiv Los Anđeles Klipersa u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije pošto su kao gosti slavili sa 123:93.

Najzaslužniji za pobedu Dalasa bio je Luka Dončić koji je 20 od svojih 35 poena (14/26 iz igre) postigao u drugom poluvremenu i na to dodao deset asistencija i sedam skokova.

Slovenački košarkaš je uprkos prehladi (i povredi kolena), ili možda baš zbog toga, odigrao sjajan meč i tako podsetio na čuvenu "Flu game" Majkla Džordana u velikom finalu NBA lige 1997. godine.

Sofascore

Štaviše, uspeo je da obori i jedan njegov rekord. Ovo je bila 16. uzastopno gostovanje u plej-ofu na kom je upisao najmanje 20 poena. Najviše takvih utakmica do sada (15) je imao upravo Džordan.

"Bolest mi je otežala posao, koleno nije baš dobro, ali adrenalin je tu kad se igra u plej-ofu. Kada počne, samo želiš da pobediš", rekao je Dončić posle meča.

Ujedno, ovo mu je bila 20. utakmica u plej-ofu sa najmanje 30 poena. Pre 25 godine života, to je uspelo još samo Lebronu Džejmsu, Kevinu Durentu, Kobiju Brajantu i Džejsonu Tejtumu.

Maksimlijan Kleber ga je pratio sa 15 poena, dok su Kajri Irving i Džejden Hardi pobedi Maveriksa doprineli sa po 14 poena.

U redovima Klipersa najbolji su bili Pol Džordž sa 15 poena i 11 skokova i Ivica Zubac koji je takođe ubacio 15 poena.

Naredna utakmica ove serije na programu je u noći petak na subotu u Dalasu (03.30).

Podeli:

Komentari 25

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu