Nova vest
Košarka 17

11.4.2024.

16:00

Upozorenje za Denver – podatak koji govori o strašnoj formi Dalasa

Košarkaši Dalas Meveriksa nalaze se u najboljoj formi od svih ekipa na Zapadu uoči početka plej-ofa najjače košarkaške lige na svetu.

Izvor: B92.Sport

Autor: Petar Tadić

Petar Tadić
Petar Tadić
Profimedia

Meveriksi od Ol-star pauze, predvođeni Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom, igraju sjajnu košarku, a posebno impresivni su u poslednjih 18 utakmica.

Ekipa Džejsona Kida ima skor 16-2 u periodu od poslednjih mesec i po dana i najbolja je odbrana NBA lige.

Meveriksi prvi put imaju ovakav niz pobeda još od 2011. godine kada je tim na krilima Dirka Novickog osvojio prvu i jedinu titulu u istoriji franšize.

Dalas nije imao najbolji start sezone i zato su na "tek" petoj poziciji sa 50 pobeda i 30 poraza, te će na startu plej-ofa igrati protiv Los Anđeles Klipersa.

Ostaje samo da vidimo ko će biti četvrti, pošto Klipersi imaju pobedu više na dve utakmice do kraja. Matematički, Dalas može do četvrtog mesta i prednosti domaćeg terena, međutim, realnije je da ekipa iz Los Anđelesa zadrži poziciju.

Dalas je, uz Denver, verovatno najbolja ekipa na Zapadu u ovom trenutku i prava je šteta što bismo u potencijalnoj drugoj rundi, odnosno polufinalu, mogli da gledamo duel Nagetsa i Meveriksa. Ali, o tome je rano pričati, s obzirom da oba tima čekaju teški rivali na startu plej-ofa.

Koliko je jaka Zapadna konferencija govori podatak da bi Dalas sa skorom 50/30 bio na drugom mestu na Istoku, ispred Milvokija, Njujorka, Klivlenda i drugih ekipa.

Meveriksi su se nametnuli u poslednjih mesec i po dana i čini se da su glavni konkurenti Denveru za osvajanje Zapada.

Podeli:

Komentari 17

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu