Nova vest
Košarka 21

10.4.2024.

9:49

"Igrao je u Partizanu?" Egzum oduševio NBA javnost VIDEO

Američki novinari oduševljeni su igrama Dantea Egzuma u dresu Dalas Meveriksa ove sezone.

Izvor: The Bill Simmons Podcast

Profimedia

Egzum kao rezervista prosečno beleži 8,1 poena uz 2,9 asistencija i 2,7 skokova, mada se njegov doprinos igri i rezultatima Mavsa ne može izmeriti brojevima.

Pre dva dana je obeležio teksaški derbi sa Hjuston Roketsima sjajnom trojkom za produžetak u kojem su Mavsi na kraju slavili 147:136.

Stoga ga je novinar Rajen Rusilo u podkastu Bila Simonsa istakao kao pojedinca sa najvećim uticajem u NBA među igračima koji igraju manje od 20 minuta po meču.

Nakon što je Simons za njegovu "alternativnu nagradu" nominovao Andrea Dramonda (drugi skakač lige za 36 minuta po meču), Ti-Džeja Mekonela, Sema Merila i Džonatana Ajzeka, Rusilo je iznenadio sagovornika izborom Australijanca.

"Verovao ili ne, jer ćeš misliti da je zbog ove utakmice, a nije, to je Dante Egzum. Ne pričam samo o tome da je dobar u svojoj ulozi. On je bio van lige bukvalno tri godine", počeo je priču Rusilo.

Tada se uključio Simons otkrivši da vrlo dobro zna za KK Partizan i beogradsku košarku.

"Gde je igrao, u Partizanu? U jednom od evroligaških ekipa? Bio je u Beogradu?", pitao je Simons.

"A ni poslednjih nekoliko godina koje je bio u ligi nije radio ništa. Tako da šest godina nije bio na NBA radaru, a tri godine uopšte u ligi. A sada uđe, odigra zaista ključnu ulogu, pritom je propustio veći deo januara i februara zbog oporavka, za šta će mnogi reći da je tipični Dante, a onda šutira 59 odsto za tri u martu. Imao je veliku trojku protiv Sakramenta, veliki pogodak sada protiv Hjustona", nastavio je Rusilo.

Simons je prvo istakao Ajzeka kao svog favorita, ali se posle Rusilovog izlaganja složio s njim istakavši da je ono što Egzum radi mnogo interesantnije zbog plej-ofa.

Podeli:

Komentari 21

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu