Adetokumbo: Mogao sam da odem u "supertim", izabrao sam teži put

Janis Adetokumbo konačno je krunisao svoju impresivnu NBA karijeru sa titulom.

Izvor: B92

Sreda, 21.07.2021.

08:00

Adetokumbo: Mogao sam da odem u

Predvodio je Milvoki Bakse do preokreta nad Finiks Sansima za 4-2 u seriji i prvu titulu posle pola veka.

Janis je dominirao u šestom meču sa 50 poena, uz impresivnih 17/19 sa linije za slobodna bacanja, što je što je fantastičan procenat za igrača koji je u plej-ofu šutirao samo 55,6% sa penala.

"Ljudi su mi govorili da ne znam da pogodim slobodna bacanja, a ja sam ih večeras pogađao. I ja sam je*eni šampion!", rekao je Adetokumbo.

Pre malo više od pola godine bila je neizvesna sudbina Adetokumba u Milvokiju, ali je on ostao veran Baksima i produžio ugovor.

"Hvala Milvokiju što je verovao u mene. Mojim saigračima koji su igrači snažno svaku utakmicu. Želeo sam da uradim ovo u ovom gradu, sa ovim momcima. Srećan sam što sam uspeo u tome".

Posle prošle sezone se spekulisalo da će otići u neki "veći" tim poput Lejkersa ili Voriorsa.

"Nisam hteo da odem. Bilo je posla koji je trebalo da se završi. U 'mehuru' prošle godine nije bilo pravde, iako dajem veliko poštovanje Majamiju koji nas je izbacio. Ali, ovo je moj grad, grad koji je verovao u mene i u sve nas i drago mi je što smo uspeli. Mogao sam da odem u supertim, da odradim svoj deo i postanem šampion. Ali ja sam izabrao teži put".
On je u Bakse stigao 2013. kao 15. pik na draftu, a te godine je u svoju drugu NBA sezonu ulazio Kris Midlton, koga je Milvoki doveo u trejdu iz Detroita.

"Uspeli smo, Kris, zar ne?", rekao je Janis i zagrlio Midltona.

"Srećan sam, čoveče. Samo on zna koliko me gurao da budem sjajan. Gurao me svakog dana i srećan sam što sam igrao svaki minut sa ovim momkom. Svi momci su super, ali Kris je poseban. Zajedno smo osam godina i srećan sam što sam uspeo da uradim ovo sa njim i Milvokijem i kažem da ćemo to uraditi opet".

Prošle sezone Kostas Adetokumbo je postao šampion sa Los Anđeles Lejkersima, a sada sva tri brata Adetokumbo (član Baksa je i Tanasis).

"Mnogi su me zezali prošle godine kad je Kostas osvojio titulu i bilo je malo čudno za ručkom jer je imao prsten pre mene, ali sada ga imamo svi i srećan sam", rekao je Janis nakon što je urliknuo od sreće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: