"Uplašen sam i osramoćen"

Francuski košarkaš iz redova NBA ekipe Juta Džez oglasio se putem svog "Instagram" profila.

Izvor: SN

Četvrtak, 12.03.2020.

21:22

Photo by Christian Petersen/Getty Images

Kompletna sportska javnost šokirala se objavom da je Francuz Rudi Gober zaražen koronavirusom.

Osim Rudija Gobera, koronavirusom je zaražen i njegov saigrač Donovan Mičel, a prema nekim navodima iz SAD, Gober je dodirivao Mičela u svlačionici jednom prilikom.

"Želim da se zahvalim svima koji brinu i koji su mi pružili podršku tokom prethodna 24 časa. Preplavile su me emocije čim sam saznao da sam zaražen koronavirusom, a uglavnom sam bio uplašen, napet i osramoćen. Kao prvo i osnovno želeo bih da se izvinim svima koje sam potencijalno ugrozio, ali s druge strane ni ja nisam znao da sam zaražen. Bio sam nemaran i za moje ponašanje nema izgovora. Nadam se da će vam ovo poslužiti kao upozorenje i da ćete koronavirus svi shvatiti ozbiljno. Uradiću sve što mogu da svojim iskustvom edukujem druge i učinim da virus prestane da se širi. Zbrinut sam i doktori vode računa o meni. Hvala vam na podršci i voleo bih da svi pratite bezbednosni protokol, da ostanete zdravi i bezbedni. S ljubavlju, Rudi Gober", naveo je francuski košarkaš.
View this post on Instagram

I want to thank everyone for the outpouring of concern and support over the last 24 hours. I have gone through so many emotions since learning of my diagnosis…mostly fear, anxiety, and embarrassment. The first and most important thing is I would like to publicly apologize to the people that I may have endangered. At the time, I had no idea I was even infected. I was careless and make no excuse. I hope my story serves as a warning and causes everyone to take this seriously. I will do whatever I can to support using my experience as way to educate others and prevent the spread of this virus . I am under great care and will fully recover. Thank you again for all your support. I encourage everyone to take all of the steps to stay safe and healthy. Love.

A post shared by Rudy Gobert (@rudygobert27) on

KORONAVIRUS INFORMATOR: Sve što treba znati

Mnogo je nepoznanica oko koronavirusa, ali je još više poluinformacija koje kruže internetom. Zbog toga je Ministarstvo zdravlja pripremilo i odgovore na najvažnija pitanja o bolesti uzrokovanoj novim koronavirusom COVID-19.

KOJI SU SIMPTOMI?

Koji su simptomi infekcije koronavirusom i kako iz prepoznati, kao i šta raditi sa kontaktima osobe kod koje je postavljena sumnja na infekciju koronavirusom?

IMATE NEKE OD SIMPTOMA INFEKCIJE? NE IDITE SAMI KOD LEKARA!

Ministarstvo zdravlja savetuje sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija da ne idu u dom zdravlja ili bolnicu, već da se odmah obrate dežurnom epidemiologu na KONTAKT TELEFONE.

ŠTA AKO...

Ministarstvo zdravlja objavilo je i set saveta i preporuka za kućnu izolaciju za sve one koji su možda bili izloženi koronavirusu, kao i za članove njihovih porodica. Evo kako se treba ponašati u tim slučajevima.

A KAKO DA SE ZAŠTITITE?

Pitate se kako da se zaštitite od infekcije koronavirusom? "Bapski lekovi" neće pomoći, ali osnovna higijena može da bude od velike koristi. Pročitajte šta još treba da radite i kako da se ponašate da smanjite rizik po sebe i druge.

I, naravno, za sve najnovije informacije o koronavirusu u Srbiji i svetu - pratite B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: