Simonsova "kragna" Taunsu – mirotvorac ili davljenje? FOTO/VIDEO

Minesota Timbervulvsi odbacili su stav da je igrač Filadelfije Ben Simons bio mirotvorac tokom tuče Džoela Embida i Karl-Entonija Taunsa.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 31.10.2019.

18:25

Simonsova
Photo by Mitchell Leff/Getty Images

Simons je obuzdao Taunsa tako što ga je pribio uz parket i sa leđa držao stegavši ga rukom oko vrata.

Sudije su njegovu reakciju zvanično okarakterisale kao "mirotvorca u sukobu", ali iz Minesote ističu da je u pitanju bilo "opasno davljenje".

Simons je posle utakmice rekao uvek "čuva leđa svojim saigračima", dok je generalni menadžer Siksersa Elton Brend izdao saopštenje u kojem izražava podršku Embidovoj i Simonsovoj ulozi u okršaju.

"Pre svega, nećemo oprostiti ono što se dogodilo proše noći. Kao bivši igrač, imao sam iskustva u takvim situacijama. Razumem kako su naši igrači reagovali u trenutku. Čuvam im leđa", istakao je Brend.
Photo by Mitchell Leff/Getty Images
Siksersi su tokom istrage NBA istakli da je Tauns bio inicijator sukoba sa Embidom, te da podržavaju stav sudija da je Simons imao ulogu mirotvorca.

Embid i Tauns su se žestoko sukobili tokom trećeg perioda duela između Filadelfije i Minesote, pri vođstvu Siksersa od 20 razlike.

Tauns je pokušao da udari Embida, promašio ga je, dok je Embid ubo Taunsa palcem u oko pre nego što su se našli u žestokom "zagrljaju" dok ih saigrači nisu razdvojili.

Dok je Simons držao Taunsa na tlu, Embid je napuštao parket stežući mišice i imitirajući boksera.
Photo by Mitchell Leff/Getty Images
Sudije su očekivano isključile obojicu, a sada se čeka odluka NBA lige o dodatnim kaznama.

"Nisam udarao, ne bi trebalo da me suspenduju", rekao je Embid posle incidenta.

Embid i Tauns su u meč ušli kao najdominantniji centri na startu sezone pa stoga i najveći rivali, predvodeći ekipe do po 3-0.

Filadelfija je ostala neporažena sa 4-0, dok su Timbervulvsi sada na 3-1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: