Adetokumbo: Plaše me se u reketu

Janis Adetokumbo u noći između srede i četvrtka igra sa Milvokijem protiv Detroita u dreugoj utakmici prvog kola plej-of serije na Istoku.

Izvor: Z.K.

Sreda, 17.04.2019.

15:25

Adetokumbo: Plaše me se u reketu
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Milvoki vodi u seriji sa 1:0 i ima priliku da pred svojim navijačima uz eventualnu pobedu stekne lepu prednost uoči seobe serije u Detroit.

Adetokumbo ima odličnu sezonu u Baksima i mladi košarkaš kaže da igrači protivničkih timova imaju strah od njega kada se pojavi u reketu.

On takođe veruje da će u meču broj dva, Andre Dramond igrati agresivniju odbranu protiv njega. Na pitanje novinara Kejna Pitmana da li je video kako je Dramond reagovao na njegove šuteve sa distance, odgovorio je.

"Nisam primetio bilo šta, Ono što sam posle razgovora sa trenerom shvatio je da nije da ne mogu da šutiram, već da me se protivnički igrači plaše kada sam u reketu. Andre Dramond će učiniti sve da me natera na šut. Biće situacija kada ću to uraditi, kada ću imati osećaj da lopta ulazi u obruč, ali pokušaću da uđem pod koš kad god mogu. Osećam da mi daje dovoljno prostora tako da modu ili da asistiram nekom ili da stvorim sebi priliku. Nastaviću da budem agresivan i neću biti fokusiran na to šta on radi", obećao je Janis.

Takođe je poručio da mu ne pada napamet da traži zaštitu od strane sudija. Sve to u svetlu poslednjeg incidenta kada ga je Dramond namerno faulirao posle čega je izašao sa terena uz žestoke zvižduke publike.

"Pričali smo timsi o svemu tome, traba pokušati ostati miran kad protivnički tim ide na faul, ili kad pokušava da nas poremeti prljavom igrom. Moramo da radimo svoj posao, a to je da pobeđujemo. Očigledno je da neću tražiti od sudija da me štite, igraću pametno i pokušati da izbegnem nezgodnu situaciju", obećao je Adetokumbo.

U prvom meču Milvoki je slavio sa 121:86. Adetokumbo je u regularnom delu sezone beležio u proseku 27,7 poena po meču, 12,5 skokova i 5,9 asistencija uz procenat šuta od 57,8 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: