Sreda, 01.11.2017.

10:18

Jokić čeka Valančunasa i Ibaku, šta da menja Majk

Denver Nagetsi sezonu nisu počeli kako su svi očekivali. Timu kome je prošle sezone umalo izmakao plej-of, u skoru stoje četiri poraza i tri pobede.

Izvor: B92

Jokić čeka Valančunasa i Ibaku, šta da menja Majk
Getty images

Nekoliko stvari se izdvaja za razmišljanje trenera Majkla Melouna pred utakmicu koja se igra u noći između srede i četvrtka i okršaja sa timom koji je prethodne četiri godine redovan u plej-ofu.

Denver je prošle sezone bio jedna od najboljih napadačkih ekipa u ligi. Grade tim oko Nikole Jokića koji će imati zahtevan zadatak da sačuva Litvanca Jonasa Valančunasa, Serža Ibaku u pojedinim rotacijama i Lukasa Nugeru.

Srpski centar ove sezone potvrđuje zašto se tim gradi oko njega, u prethodnoj utakmici je ubacio 28 poena i šest trojki što nije bilo dovoljno da se pobede Niksi.

Kada se uporedi sa prošlom sezonom, Jokić mnogo manje šutira iz blizine košu.Tek trećinu lopti baca na koš sa daljine od tri do četiri metra, sve ostalo je dalje od toga.

Mada sa poludistance i distance pogađa gotovo kao "automatik" (6/10 trojke protiv Niksa, neverovatno), protok lopte u napadu njegove ekipe nije dobar kao prošlosezonski, a postotak napada koji idu kroz ruke srpskog centra je opao za oko 6, 7 procenata.

Kao tim šutiraju manje trojki, manje pokušavaju iz reketa i neretko se zadovoljavaju šutevima sa poludistance iz akcija koje bi trebalo da liče na izolaciju. Bilo da je reč o Vilsonu Čendleru, Geriju Herisu ili Polu Milsapu, Nagetsima treba više bržih timskih rešenja i utrčavanja.

Ako uspeju da koriguju to protiv Toronta, biće vrlo teško momcima koji sebe zovu "Sever" da dođu do pobede na gostujućem terenu u Koloradu. Kvota da će tim Nikole Jokića na domaćem terenu je 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za NBA ligu.

Jedan od glavnih zadataka Dvejna Kejsija i tima Demara Derozana, Kajla Laurija i Normana Pauela će biti da zaustave Jokića. Ako u tome uspeju, šanse za pobedu im rastu u meču koji počinje od 2.00 posle ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: