Amare Stodemajer izabrao Nikse

Amare Stodemajer postigao je dogovor sa Njujork Niksima i od sledeće sezone igraće u Medison skver gardenu.

Izvor: AK

Utorak, 06.07.2010.

20:05

Default images

Ol-star krilo dobiće 100 miliona dolara za petogodišnji ugovor, a to je ostavilo prostora u "seleri kepu" Niksa da pokušaju da angažuju i prvu zvezdu među slobodnim agentima, LeBrona Džejmsa.

27-godišnji Stodemajer prethodnih osam godina igrao je za Finiks Sanse koji su ga kao devetog pika draftovali 2002. godine. Na 516 utakmica prosečno je beležio 21.4 poena i 8.9 skokova.

Predsednik Niksa Doni Volš istakao je da je Amare želeo da dođe u Nikse kojima je i dalje primarni cilj LeBron Džejms, a ukoliko ne uspeju da ubede "Kralja", onda žele Dvejna Vejda.

Niksi su uvereni da će im angažman Stodemajera dodatno povećati šanse za potpis Džejmsa jer je on želeo i da Kavalirsi dovedu igrača Sansa i ojačaju tim koji je jurio NBA prsten.

"Osećam se sjajno, kao pionir. U ovoj situaciji niko nije želeo da napravi prvi korak, a ja sam ima dovoljno samopouzdanja da to uradim i sada možemo da dovedemo još nekoliko momaka u tim", istakao je Stodemajer koji je rekao i da je nekoliko puta razgovarao sa Džejmsom.

"Definitivno ću ponovo pokušati da pričam sa njim i videti šta mogu da uradim. Nemam nikakvu ideju šta on namerava, ali on je u potpunosti otvoren za razgovor. Još nije odlučio gde će da igra, nadam se da ću ga nagovoriti da izabere Nikse", dodao je Stodemajer, najbolji ruki 2003. godine.

U Niksima će ponovo da radi sa trenerom Majkom D'Entonijem koji ga je trenirao u Sansima pre nego što je otišao u Njujork 2008.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: