Soniksi i Voriorsi nezaustavljivi, Džordana izdala leđa

Izvor: B92, zvanicni sajt

Sreda, 05.03.2003.

09:32

Default images

Košarkaši Sijetl Supersoniksa nastavili su uspešnu seriju, započetu posle trejda obavljenog pre 12 dana. Novajlija među Soniksima Rej Alen predvodio je sa 29 poena tim iz “Kišnog grada” do pobede nad Minesotom – 92:83. U petoj uzastopnoj pobedi Sijetla učestvovali su Drobnjak sa 4 i Radmanović sa 2 poena. Rakočević nije igrao za Timbervulvse, koji su poraženi posle 7 uzastopnih pobeda. Kevin Garnet je bio najbolji među T-Vulvsima sa 22 poena i 11 skokova, ali je u poslednjoj deonici postigao samo 2 poena. Četiri minuta pre kraja Soniksi su imali 16 poena prednosti (90:74).

Prvi put u ovoj sezoni povredu je doživeo Majkl Džordan. MJ je zbog grčeva u leđima napustio teren u drugoj četvrtini meča protiv Toronta, koji su Vašington Vizardsi izgubili sa 89:86. 40-godišnji Džordan je ove sezone igrao veoma dobro, a prošle nedelje izabran je za Igrača nedelje u Istočnoj konferenciji. Kada je glavna zvezda lige napustila teren (4:34 do kraja poluvremena) Vizardsi su vodili sa 40:33 (najveće vođstvo na meču). Bez Džordana nisu imali snage da se odupru Reptorsima.
AP
Golden Stejt je nastavio seriju pobeda. Šesti trijumf u nizu Voriorsi su zabeležili protiv lidera Istoka, Indijane, rezultatom 107:100. Prvi put od 24. aprila 1994. Golden Stejt ima 50% pobeda u sezoni. Te godine Voriorsi su poslednji put nastupili u plej-ofu. Što se Pejsersa tiče, njihova forma na gostovanjima je veoma slaba – šest vezanih poraza.

Detroit Pistonsi su posle 7 uzastopnih poraza konačno ostvarili pobedu. Oni su sa 96:83 savladali ekipu Hjustona, uz odličnu igru Džona Berija. Bivši igrač Kingsa postigao je 13 poena u drugoj četvrtini ovog meča i presudno doprineo da se Pistonsi odlepe.

Najuspešniji naš igrač prethodne večeri bio je Predrag Savović koji je postigao 6 poena za Denver protiv Atlante. Nagetsi su meč izgubili rezultatom 92:86. U derbiju večeri Dalas je savladao Nju Džersi sa 88:79, u veoma tvrdoj utakmici, koja je veoma ličila na plej-if. Finiks je u San Antoniju bio bolji od Sparsa sa 104:97. Meč je obeležio duel velikih igrača, u kojem su i Dankan i Marberi postigli po 35 poena. Marberijev fantastičan učinak bio je presudan za pobedu - 13 asistencija, 12/14 iz igre, 6 uzastopnih trojki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: