Nova vest
Olimpizam

Subota, 02.07.2016.

13:17

Srbija bez Zagorca i Gudurića na putu za Rio

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević skratio je spisak za kvalifikacioni turnir u Beogradu za Olimpijske igre, i na njemu nisu Rade Zagorac i Marko Gudurić.

Izvor:

Autor:

Srbija bez Zagorca i Gudurića na putu za Rio
StarSport

Đorđević je novinarima u Beogradu rekao da će njih dvojica ostati uz tim, kao i da im je ranije saopštio odluku.

"Rade Zagorac i Marko Gudurić neće igrati na turniru, međutim oni su i dalje sa nama treniraju, sve što nas čeka će proći sa nama", rekao je selektor.

Naši momci igraće u grupi A sa Angolom i Portorikom, dok grupu B čine Češka, Japan i Letonija. Najbolje dve selekcije iz obe grupe ukrštaće se u polufinalu, a vizu za Brazil overiće samo pobednik turnira.

"Željni i spremni ulazimo u kvalifikacini turnir, svesni da neće biti nimalo lako. Do juče smo se bavili nama,ali od danas krećemo da se koncentrišemo na protivnika i na prvu utakmicu protiv Portorika. Portoriko dolazi dodatno pojačan sa Arojom. Izuzetna su ekipa na spoljnim pozicijama. Jedna izuzetno ponosna selekcija koja sa velikom željom igra i nosi dres svoje države. Pozivam navijače da ispune Arenu jer momcima znači podrška sa tribina I svi zajedno možemo da osvojimo ovaj turnir"”, istakao je Đorđević na konferenciji za medije u hotelu “Kraun Plaza”.

Kvalifikacioni turnir u Beogradskoj areni igra se od 4. do 9. jula, meč sa Portorikom na programu je u ponedeljak od 21 čas, a okršaj sa Angolom dan kasnije od 18 časova.

Brze četvorke, sa dobrim šuterima. Biće taktički zanimljiva utakmica, jer imaju dosta prostora da odgovaraju na različite stilove igre. Barea i Arojo sa velikim iskustvom I oni su lideri I dva izuzetna pick-and-roll igrača”. Imaju hemiju i nama je da odgovorimo jako na njihovu igru. Atipičan je i centar Ramos sa visinom od 220 centimetara. Sjajno se snalazi za svoju visinu”", dodao je Đorđević i još jednom pohvalio zalaganje svih u reprezentaciji.

Selektor nacionalnog tima je istakao i da Nemanja Bjelica i Milan Mačvan još uvek nisu spremni i da treniraju po specijalnom programu.

"Nemanja Bjelica je pojačao individualni rad i svakim danom ima sve više zahteva od ljudi koji rade sa njim. Odradio je izuzetno jake treninge, on radi sat vremena pre nas u sali, ali još se nije oporavio. Mačvan je skinuo gips, počeo je polako da radi sa loptom, ali još uvek nije u trenažnom procesu. Imaju odvojeni program i rade po njemu”", rekao je 'Sale nacionale' i naglasio da se stvorila atmosfera kako je reprezentacija već izborila plasman na Olimpijske igre.

"Imam utisak da se stvara atmosfera kao da smo već osvojili turnir i kvalifikovali se u Rio. Od košarkaške reprezentacije Srbije se uvek očekuju najbolji rezultati. Zamo da imamo veliku odgovornost, imamo zacrtan cilj da se plasiramo u Rio i ne bežimo od odgovornosti. To je san svih nas. Bez obzira na očekivanja, apsolutno znamo da moramo da idemo korak po korak, minut po minut jer to je jedini način da dođemo do rezultata. Atipičan turnir jer se igra pred našim navijačima, ali moramo da “sručimo” veliku želju svaki put kad se nađemo na terenu", zaključio je.

Opširnije o svemu onome što čeka izabranike 'Saleta Nacionalea', kao i detaljnu analizu protivnika, pročitajte u temi našeg Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve