Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.12.2023.

15:00

Partizan jesenji prvak; Poznat naslednik Bahara; Bukari prozvan; Oglasio se i Borjan

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu (2:1) u 171. "večitom" derbiju i tako osvojili jesenju titulu.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images
Starsport

Ovaj susret se igrao u okviru odloženog devetog kola Superlige Srbije, koje je pomereno zbog tragičnih dešavanja na Kosovu i Metohiji u septembru.

Igor Duljaj je ulogu favorita uoči susreta prepustio Zvezdi, ali Barak Bahar tu ulogu nije prihvatio.

"Grobara" na južnoj tribini zbog bojkota uprave nije bilo, dok je "sever" bio jako dobro popunjen.

Tokom zagrevanja čulo se i "komično" skandiranje navijača domaćih upućeno gostujućim igračima, koji su nastupili u dresovima posvećenim Siniši Mihajloviću.

Na severnoj tribini napravljena je i koreografija uoči meča, a istaknut je i transparent "Kiša pada, ja se klizam".

Tokom prvog poluvremena In Bom Hvang je bio u klinču sa "grobarima", a jedini gol u tom delu utakmice postigao je Birbas Natho iz penala.

Crno-beli su duplirali prednost u 66. minutu preko Mateusa Saldanje, da bi konačan rezultat postavio Šerif Ndiaje u 71. minutu.

Duljaj je odmah nakon susreta rekao da mu jesenja titula ništa ne znači, da bi se potom Bahar oglasio o svojoj budućnosti.

Nije mnogo trebalo Zvezdi da Izraelcu uruči otkaz, a u medijima se pojavila informacija da će Vladan Milojević biti novi-stari trener Zvezde.

"Delije" su svoje ljubimce oterale u svlačionicu, da bi igrači crveno-belih ostali nemi na pitanja novinara u miks zoni.

Samo je Spajić priznao da su podbacili, dok je iz suprotnog tabora, Marković istakao važnost utakmice, a Nikolić da je pobeda zaslužena.

Nemanja Miletić je "pecnuo" Bukarija zbog izjave, a na tu temu imao je šta da kaže i golman Jovanović. Ubrzo, nostalgičnu fotografiju uz prigodan komentar imao je i Milan Borjan.

Dešavanja iz Humske pratili smo UŽIVO u LIVEBLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

539 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve