Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.10.2023.

19:00

Zvezda pala u Lajpcigu; "Da je još koji minut ostalo 2:1..."

Crvena zvezda izgubila je od Lajpciga u Ligi šampiona (3:1), a isti rivali sastaće se 7. novembra u Beogradu.

Izvor: MT

Autor: MT

Zvezda pala u Lajpcigu;
Foto: Starsport

Šampion Srbije sa nemačkim ekipama kroz istoriju ima "slatko-gorku" priču, a o "istočnom svetioniku" tamošnjeg fudbala pisao je naš Dušan Đukanović.

Navijači crveno-belih su već tokom prepodneva počeli da se okupljaju na ulicama grada, da bi koji sat kasnije, u uvertiri za ovaj meč, omladinci Lajpciga savladali Zvezdu posle preokreta (2:1).

"Delije", njih oko 3.500, "zapalile" su Lajpcig uoči susreta, da bi "bikovi" meč otvorili golom u 12. minutu, kada je strelac bio David Raum.

Gosti su se u 28. minutu ponadali da bi mogli iz penala do izjednačenja, ali je sudija Sančes odlučio da poništi svoju odluku i ne pokaže ipak na belu tačku.

Golčinu u 59. minutu postigao je Ćavi Simons, da bi u 70. smanjio Marko Stamenić. Nade crveno-belih ugasio je Dani Olmo, pogotkom u 84. minutu.

Situacija na tabeli je takva da Zvezda i Jang Bojs imaju po jedan bod, Lajpcig je sakupio šest, a Mančester siti devet poena. Inače, "građani" su slavili u Bernu sa 3:1.

Nakon utakmice u Lajpcigu, kapiten Aleksandar Dragović je kazao da nije siguran da li su "bikovi" toliko bolji od Zvezde, trener Barak Bahar je dodao da ponekad detalji odlučuju, dok je Mirko Ivanić priznao da ostaje žal za bar bodom.

Mladi Jovan Mijatović je rekao da rezultat nije došao kao nagrada, Vladimir Lučić je istakao nezadovoljstvo, dok je Barak Bahar na konferenciji za medije potvrdio da je meč sa Lajpcigom u Beogradu najvažniji.

Sva dešavanja pratili smo UŽIVO u LIVEBLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

513 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu