Nova vest
Fudbal

Subota, 27.05.2023.

18:00

Partizan trijumfalno završio sumornu sezonu Superlige

Fudbaleri Partizana pobedili su Voždovac u poslednjem kolu plej-ofa Supelige Srbije sa 2:1.

Izvor: NS

Autor: NS

Partizan trijumfalno završio sumornu sezonu Superlige
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Golove za crno-bele su postigli Fuseni Dijabate u 25. minutu i Kvinsi Menig u 36. minutu igre, jedini gol za Voždovac je postigao Danilo Teodorović u 79. minutu igre.

Posle ove pobede Partizan je sezonu u Superligi Srbije okončao na četvrtom mestu sa 71. bodom, dok je Voždovac završio kao sedmi sa 46 bodova.

Po kišnom vremenu na stadionu u Humskoj se nije okušio veliki broj navijača koji su došli da se oproste od Partizana za ovu sezonu Superlige Srbijie, koja nije bila onakva kako su oni hteli.

Partizan je u prvih deset minuta igre bio bolji rival na terenu stvorio dve šanse, ali nije uspoeo da dođe do gola. Posle toga je sve do polovine prvog dela igre usledilo zatišje, uglvanom se igralo na sredini terena, ekipe su dosta grešile u pasu i nismo videli neki zavidan ritam meča.

To je prekinuo Fuseni Dijabate koji je doveo Partizan u vođstvo u 25. minutu igre, kada je pre toga Danilo Pantić poslao sjajan pas ka fudbaleru iz Malija, a on je sjajnim udarcem pogodio gornji desni ugao gola Voždovca. To je fudbaleru Partizana tek drugi gol u Superligi Srbije.

Posle ovog gola Partizan se probudio i nastavio da napada, usledile su dve sjajne akcije crno-belih, koje nisu krunisane golom.

Ali do kraja prvog poluvremena smo videli još jedan gol. Počeo je akciju Slobodan Urošević, koji je uposlio Bibarsa Natha, koji je iz prve vratio loptu ka Menigu, Holanšanin je imao dovoljno vremena da se namesti i pogodio gol Voždovca.

U drugom poluvremenu smo gledali lošiji fudbal, jer je Igor Duljaj uglavom davao šanse mlađim igračima.

Glavni utisak sa ove utakmcie je Rikardo Gomeš, kome se nije dalo da na ovoj utakmici postigne gol. Stvorio je napadač Partizana mnogo prilika, ali lopta nije htela da završi u golu. Uprkos tome najverovatnije će Rikardo završiti na prvom mestu tabele za najboljeg strelca u Superligi Srbije.

Fudbaleri Voždovca su bili dosta bolji i hrabriji u drugom delu utakmice. Ređali su se napadi gostiju, a naplata toga je stigla u 79. minutu kada je Danilo Teodorović smanjio prednost Partizana.

Posle gola Voždovac je imao još dve dobre šanse, ali gola nije bilo, tako da je Partizan odneo tri boda .

Ovo je Partizanu deseta utakmica zaredom kako je savladao Voždovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d