Nova vest
Fudbal 13

14.5.2024.

11:55

Superliga na "Džajiću" – istorijski trenutak srpskog fudbala

Ukoliko u narednom kolu pobede Radnički u Sremskoj Mitrovici fudbaleri jedinstva iz Uba obezbediće plasman u Superligu Srbije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Dva kola pre kraja ekipa sa stadiona "Dragan Džajić" ima četiri boda više od trećeplasirane Inđije.

Prvi tim koji se plasirao u najviši rang je OFK Beograd, odavno su "romantičari" obezbedili povratak u elitu, koju će naredne sezone kao domaćini igrati u Zaječari.

Dileme oko prvog mesta nije bilo, ali je zato neizvesnost dugo vladala oko toga koji tim će uz "plavo-bele" naredne sezone igrati u društvu Zvezde, Partizana, TSC-a i ostalih.

Finiš sezone definitivno pripada Ubljanima koji su serijom od tri pobede (Tekstilac, Grafičar, Mačva) odmakli pratiocima, Inđiji pre svih, i sada su nadomak istorijskog trenutka - prvog plasmana u elitni rang srpskog fudbala.

Ganijci udarne pesnice

Najbolji strelci Jedinstva:
Kvaku Karikari (Gana) - 14 golova
Ibrahim Zubairu (Gana) - 12 golova

Trijumf nad Radničkim biće dovoljan da se ostvari davnašnji san navijača i kluba iz rodnog mesta Dragana Džajića, po kome stadion i nosi ime.

Fudbalski objekat u Ubu je inače jedan od najlepših u Prvoj ligi Srbije, ispunjava i superligaške standarde pa neće biti selidbe ekipe na neku drugu lokaciju kao što je to slučaj sa nekolicinom klubova.

Podsetimo da je proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Matić, i sam nekada igrač Jedinstva, glavnokomandujući u klubu i jedan od glavnih investitora.

Meč sezone Jedinstvo igra protiv Radničkog u subotu od 17 sati.

Ukoliko Ubljani ne uspeju ove subote priliku za popravni imaće u poslednjoj rundi pred svojim navijačima kada im u goste dolazi Smederevo.


 

Podeli:

Komentari 13

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu