Nova vest
Borilački sportovi 3

14.5.2024.

11:10

Fjuri i Usik nestrpljivo čekaju borbu u Saudijskoj Arabiji

Britanski bokser Tajson Fjuri rekao je da se raduje borbi protiv Ukrajinca Oleksandra Usika koja donosi titulu neprikosnovenog svetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Izvor: Beta

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Fjuri i Usik boriće se u noći između subote i nedelje u Saudijskoj Arabiji za titulu neprikosnovenog svetskog šampiona u teškoj kategoriji, za pojaseve u verzijama WBC, WBO, WBA i IBF, u meču od 12 rundi.

"To je veliko dostignuće, pošto neprikosnoveni šampion znači da si broj jedan u diviziji i sve stvari koje idu uz to, da imaš sve šampionske pojaseve odjednom. Poslednji put, u igri su bila samo tri pojasa", rekao je Fjuri za Skaj.

Poslednji put neprikosnoveni šampion pre 25 godina bio je Lenoks Luis, pobedom protiv Evandera Holifilda.

"Sada ima mnogo toga više za borbu. Ovo je prvi put u istoriji da ima više pojaseva, više nego kada su se borili Luis i Holifild. Veoma sam uzbuđen i radujem se tom zadatku", rekao je Fjuri.

Velika je napetost u kampovima obojice boksera, a Fjurijev otac Džon Fjuri je glavom udario jednog od članova Usikovog tima.

"Oba tima su ovde, oba tima žele pobedu i to obojici mnogo znači. Obojica su neporaženi i najbolji će pobediti", rekao je Fjuri.

Usik duel dočekuje kao WBA, IBF i WBO šampion, dok Fjuri ima WBC pojas.

Obojica kao neporaženi ulaze u duel, Usik ima skor 21-0, a Fjuri 34-0-1.

Ako Usik pobedi, biće neprikosnoveni šampion u dve težinske kategorije, pošto je prethodno bio i šampion u kruzer kategoriji.

"Prikupljam energiju za subotu, to je veoma važan dan za mene. Drugačije je u kruzeru. Ovo je teška kategorija. Ovo je kraljevska kategorija. Mnogi ljudi koji treniraju boks i imaju priliku da dođu u tešku kategoriju, svi sanjaju da boksuju u toj kategoriji. To je najveća kategorija, to je apsolutno kralj", rekao je Usik za Skaj.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu