Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.03.2023.

22:38

Vlahović rešio derbi u Podgorici! VIDEO

Fudbaleri Srbije pobedili su Crnu Goru na gostovanju rezultatom 2:0, u drugom kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: MT

Autor: MT

Vlahović rešio derbi u Podgorici! VIDEO
Srdjan Stevanovic/Starsport

Pobedonosne golove za našu selekciju u Podgorici postigao je Dušan Vlahović u 78. minutu, odnosno 96. minutu utakmice.

"Orlovi" su zadržali prvu poziciju, imaju šest bodova, tri više od večerašnjeg rivala, odnosno Mađarske, koja je pobedila Bugarsku sa 3:0.

Dragan Stojković sigurno da nije mogao da bude zadovoljan prvim poluvremenom, tokom kojih je praktično jedini šut ka golu rivala uputio Aleksandar Mitrović.

Prvih pola sata utakmice pripali su domaćima, koji su bili konkretniji, hrabriji i u više navrata pokušavali da ugroze Vanju Milinković-Savića.

Naš golman mogao je da bude kažnjen u 20. minutu, zbog igranja. Pritisak Vešovića je urodio plodom, međutim, Vanja je zaustavio pokušaj loba Savićevića.

Na samom početku utakmice, Crnogorci su tražili penal, zbog navodnog igranja rukom Mladenovića posle duela sa Vešovićem, a prvi udarac su imali preko Vujačića, koji je glavom probao posle kornera.

Srbija je prvi put zapretila tek u 29. minutu. Grujić je dodao Mitroviću, ovaj se lepo okrenuo, izborio za prostor, šutirao, ali je lopta otišla pored stative.

Kvalitet fudbala nije bio na nivou ni krajem prvog dela, tokom kojeg je naša selekcija pokušavala preko Ivana Ilića, koji je dva puta šutirao neprecizno.

Piksi je odmah po početku drugog poluvremena na teren poslao Dušana Vlahovića i Andriju Živkoviću, koji su zamenili Filipa Đuričića i Ivana Ilića.

Crnogorci su drugo poluvreme otvorili kao prvo, ofanzivno i hrabro, a uporan je bio Nikola Krstović.

Srbija je potom pokušavala preko rezervista, Vlahovića i Živkovića, da bi u 57. minutu domaći najbolju šansu imali preko Stevana Jovetića.

On je povukao i završio strašan kontranapad, šutirao po zemlji u bliži ugao, ali je Vanja maestralno odbranio i izbacio loptu u korner.

Otvoreno se igralo u tim momentima, Srbija je pokušavala da pozicionom igrom stigne do gola, dok su domaći pretili preko kontri i polukontri.

Ako je Vanja spasao Srbiju, to se može na drugoj strani reći i da je Stefan Savić, intervencijom ispred Vlahovića, spasao Crnu Goru.

Srbija je do vođstva stigla u 78. minutu, kada su po levoj strani kombinovali levonogi igrači, a strelac je bio Dušan Vlahović.

Tadić je dodao Mladenoviću, ovaj ubacio loptu u šesnaesterac, a na nju je odlučno naleteo napadač Juventusa i poslao je u mrežu.

Piksi je ojačao odbranu u finišu, a "orlovi" su izdržali i ne samo to, nego je Vlahović postigao još jedan gol, u šestom minutu nadoknade za konačnih 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d