Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.03.2023.

12:55

Piksi se izvinio Srbiji

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je novi kvalifikacioni ciklus, nakon neuspeha u Kataru.

Izvor: B92

Autor:B92

Piksi se izvinio Srbiji
Foto: Starsport

"Orlovi" su na Svetskom prvenstvu zabeležili dva poraza i remi i turnir završili na 29. mesto od 32. reprezentacije.

Posle poraza od Brazila 2:0, Srbija je osvojila samo bod protiv Kameruna (3:3), da bi u ključnom meču za plasman izgubila od Švajcarske 3:2, posle dva preokreta.

"Kao prvo, ja negde dugujem ili dugujemo, kako god hoćete, ali reći ću za sebe da dugujem izvinjenje naciji za očekivanja u Dohi. Dugujem najveće izvinjene za one koji su bili tamo za rezultat koji smo ostvarili", rekao je Stojković.

Prioritet svih prioriteta

Srbija u petak počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. Naša selekcija nije bila na EURO od 2000.

"Vidim ove kvalifikacije kao nešto što može da povrati ugled i reputaciju za ono što smo stvarali dve godine. Moramo biti spremni na jedno, a to je da će svaka utakmica biti finale. Ne želimo da razočaramo. Ako je neko bolji, mi ćemo čestitati, ali od nas puno toga zavisi. Prvi korak je pobediti Litvaniju i to je ono čime smo najviše okupirani i najviše razmišljamo. Ne možemo da pričamo o utakmici koja je peta po redu. Svi znamo da nas 24 godine nije bilo na EP, taj podatak je zabrinjavajući. Te tradicije i postoje da bi se rušile. Ono što me raduje jeste zdravstveni bilten igrača".


U prvom meču "orlovi" dočekuju Litvaniju, u petak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

"Učinićemo sve da napravimo prvi korak, a to je da pobedimo Litvaniju. Znamo gde smo grešili i šta treba popraviti. Pretpostavljam da to svi znaju, da ta naša defanziva bude bolja. Ali, kada govorimo o njoj, ne možemo govoriti individualno. Ceo tim mora da se brani i napada. Imali smo puno analiza, znamo gde su bile greške i šta treba popraviti. Verujem da smo na dobrom putu da rešimo probleme. Neću nikome da dozvolim da kažem da je laka grupa. Teška grupa, da, vrlo teška. Za mene najteža grupa. Ko pomisli da je utamica protiv Litvanije laka, taj je u veliko problemu. Večeras ćemo imati sastanak na kom želim da igračima objasnim neke stvari".

"Treba da se plašimo svakog"

Posle Litvanije, "orlovi" gostuju Crnoj Gori, u ponedeljak u Podgorici.

"Kako ko uzima ili želi da je vidi. Mi ćemo je gledati na najsporstkiji mogući način. To je samo jedna utakmica u nizu i tu se sve završava. Igraće se sa 22 igrača, tako će početi i to je sigurno. O Crnoj Gori je zabranjeno da se priča i priča se samo o Litvaniji"
.

Srbija je na papiru favorit grupe u kojoj su još Mađarska i Bugarska.

"Treba da se plašimo svakog tima u grupi, ali ne onaj strah koji će oduzeti noge. Meni će svaka utakmica biti ista, kao i našim igračima. Nevažno kako se protivnik zove. Veliki je ulog. Kao što sam rekao, svaka utakmica je finale i tako ćemo se spremati. Samo se sa tim pristupom možemo nadati nečemu. Svi ostali će vam reći da će se boriti za jedno od dva mesta. Da li će nas gledati kao favorite ili autsajdere, to je manje bitno"
.

Novi ciklus, nova Srbija?

"Što se principa igra tiče, to ćemo videti ima vremena. Ima tu daleko više pozitivnijih stvari od negativnih. One koje su nas koštale rezultata u Dohi to moramo da popravimo, to je prioritet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

13 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d