Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.10.2022.

23:11

Partizan na skeneru B92.net: Borbeni, disciplinovani Partizan zaslužio slavlje

Fudbaleri Partizana su na gostovanju Kelnu u Ligi konferencija odigrali su odličan meč i slavili sa 1:0 (1:0).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Partizan na skeneru B92.net: Borbeni, disciplinovani Partizan zaslužio slavlje
Foto: Profimedia

Crno-beli sada imaju pet bodova i vodeći su u D grupi jer imaju bolju gol razlikun od Nice.

Kako su odigrali izabranici trenera Gordana Petrića na gostovanju popularnim "jarčevima"?

Pre svega borbeno, odgovorno i disciplonovano, sa mnogo trčanja - nastavili su tamo gde su stali posle pobede nad Vojvodinom (4:1) i pokazali da su u usponu forme.

Iako je Keln u finišu meča imao nekoliko situacija iz kojih je mogao do gola i boda, može se reći da je Partizan zasluženo slavio.

Šteta je samo što nekoliko odličnih prilika nije krunisano čime bi pobeda bila i ubedljivija.

Aleksandar Popović - imao je sreće u 32. minutu posle udarca Picija glavom, kada mu je lopta završila u rukama. Još nekoliko dobrih intervencija, poput one u 76. minutu posle šuta Hektora. U celini je delovao veoma sigurno.

Aleksandar Filipović - odigrao sasvim solidno. Dobro je sarađivao sa igračima iz poslednje linije, radio je ono što se od njega tražilo. Nije komplikovao, dobro je blokirao pokušaje centarušteva igrača Kelna sa desne strane terena.

Igor Vujačić - nekoliko dobrih čišćenja, pogotovo u prvom delu meča. Stamen, čvrst u duelu, veoma zaslužan što se mreža Popovića nije zatresla.

Svetozar Marković - sjajna reakcija štopera Partizana kod vodećeg gola u devetom minutu. Posle centaršuta Natha bio je viši u skoku od kolega štopera iz tima Kelna, Solda i Kilijana i preciznim udarcem glavom poslao loptu u mrežu. Odlično je obavio sve zadatke pred golom. Nesrećno je zahvatio loptu u sedmom minutu nadoknade, mogao je da postigne autogol, ali je Popović dobro reagovao.

Slobodan Urošević ( do 88. minuta) - veliku šansu imao je u 41. minutu posle prodora Kvinsija Meniga. Nije imao ni sreće, golman Kelna je nekako uspeo da interveniše i spreči gol, pomogla mu je i stativa. Dobra reakcija glavom pred golom Partizana u 43. minutu posle opasnog naleta Kelna.

Fuseini Dijabate - veoma borben, nesebično je pomagao saigračima na sredini i u odbrani. Nije imao mnogo prilike da se iskaže u fazi napada, dobro su ga zaustavljali. U 71. minutu mogao bolje da šutira. Sve u svemu, nije ostavio loš utisak.

Bibras Natho - dosta je pomagao odbrani, povezivao linije tima i proigravao isturene Rikarda i Pavlovića. Bio je važna spona između linija, mnogo je pretrčao pored fizički jakih igrača Kelna. Odlično izveden prekid kod pobedonosnog gola Svetozana Markovića.

Hamidu Traore - iako nije imao neki preterano vidljiv učinak, mnogo je pretrčao i pomagao je odbrani. Vodio žestoke bitke sa igračima Kelna na sredini iz kojih je često izlazio kao pobednik.

Kvinsi Menig (do 67. minuta) - veliku šansu je propustio u 62. minutu za 2:0 kada je sa šest metara golman uspeo da mu odbrani udarac iz neposredne blizine. Lepo je proigrao Pavlovića posle brze akcije u 64. minutu iz koje je mogao da padne gol.

Andrija Pavlović (do 76. minuta) - mogao je u 36. minutu bolje da odigra u kontri i doda loptu Dijabateu, kada se spetljao i prilika je propala. Trebalo je da se iskupi u 64. minutu posle šanse koju mu je stvorio Menig, dobro je šutirao iz poluokreta sa desetak metara, ali je golman Kelna Švebe bio na mestu.

Rikardo Gomeš - nije imao mnogo situacija iz kojih bi mogao da ugrozi gol Kelna. Soldo je dobro motrio na njega, često je bio okružen dvojicom, čaka i trojicom igrača. Kao i ostali igrači iz tima odigrao je taktički disciplonovano, mada je u nekoliko navrata bio pomalo sebičan.

Trener Gordan Petrić - postavio je dobru taktiku, crno-beli su igrali u formaciji 4-4-2 sa isturenim Pavlivićem i Rikardom. Partizan je možda i svesno prepustio posed protivniku. Petrić je dobro zatvorio prostor za igrače Kelna, čiji su se napadi uglavnom lomili oko poslednje linije odbrane Parizana, koji je nastojao da brzom transformacijom u fazu napada ugrozi gol Nemaca. Iz tih situacija lako su mogli da uvećaju prednost. Kod vodećeg gola, odlično je iskorišćen prekid. Biće zanimljivo videti kako će postaviti taktiku za meč u Beogradu, kada će Partizan svakako pokušati da se pobedom učvrsti na čelu tabele.

Izmene:

Patrik Andrade (od 67. minuta) - neverovatan promašaj u prvom minutu nadoknade drugog dela meča. Rikardo Gomeš mu je asistirao kao na tacni, mogao je da bira gde da pošalje loptu u mrežu, izabrao je najgore rešenje, šutirao je sa šest metara pravo u golmana.

Aleksandar Lutovac (od 76. minuta) - zamenio Pavlovića, nije imao prilike da se preterano iskaže.

Zlatan Šehović (od 89. minuta) - imao dobru intervenciju u poslednjem minutu susreta, samo što je ušao na teren umesto Uroševića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu