Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.08.2022.

12:10

"Mbape se malo durio, ali to je normalno"

Trener Pari Sen Žermena Kristof Galtje i veznjak Marko Verati govorili su o Kilijanu Mbapeu posle trijumfa nad Monpeljeom od 5:2.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Francuski napadač bio je u centru pažnje u dva navrata, s tim da konotacija nije pozitivna.

Naročito čudan bio je njegov potez tokom jednog kontranapada, kada je loptu dobio Lionel Mesi, a ne on, što ga je naljutilo toliko da je stao i nije želeo da učestvuje u akciji svog tima.

Galtjea su pitali da prokomentariše ovo, ali je šef struke "sveca" vešto izbegao konkretan odgovor.

"Kilijan je poslednju utakmicu odigrao pre tri nedelje, tako da sam znao da će mu biti teško kada je fizička sprema u pitanju. On je takmičari. Želi da bude dobar, želi to brzo da postane. Da bi bio na 100 odsto, potrebno je vreme. Kada bude bio na 100 odsto, praviće još veću razliku. On je igrač koji voli da daje golove, želi da daje golove, on je igrač koji napada. Normalno je što je razočaran kada je fizički ’kratak’ u odnosu na saigrače", rekao je Galtje.

Mbape je u prvom poluvremenu promašio penal, što ga je dodatno iznerviralo.

Marko Verati smatra da u tome nema ništa loše.

"Durio se malo, ali to je normalno. On je sjajan igrač, želi da pravi razliku. Dobro je kad je ljut, to znači da mu je stalo do tima", rekao je Verati.

Mbape je do kraja meča stigao da se upiše u strelce, a teren je napustio četiri minuta pre kraja regularnog dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve