Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.08.2022.

12:10

Stolica: Kraj sezone? To je daleko od istine

Pred Partizanom je utakmica koja bi mogla da utiče na dalju sudbinu svih u klubu, a trener Ilija Stolica najavljuje je sa optimizmom.

Izvor: SS

Autor: SS

Stolica: Kraj sezone? To je daleko od istine
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Crno-beli u četvrtak od 21.00 dočekuju AEK iz Larnake u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, nakon poraza rezultatom 2:1 u prvom susretu.

Situacija u Humskoj nije sjajna, potrebna je pobeda od dva gola razlike, što sa igrom iz prvog susreta biće veoma teško.

Na pitanje novinara ukoliko bi se ostalo bez Lige Evrope, a budući da je titula već van dometa, da li bi već sada to značilo kraj sezone za Partizan.

"Uz uvažavanje vašeg mišljenja, smatram da je to daleko od istine. Priče o domaćem prvenstvu moramo sada malo da odvojimo, jer je ovo utakmica u Evropi. Titula se očekuje pet godina i moramo da se pripremimo za nju na pravi način. Ko god bude ovde sedeo i rukovodio, potrebno je vreme. Ništa ne može da se uradi preko noći, iako smo mi navikli na to. Na ovom nivou to nije moguće. I prošle sezone smo igrali Ligu konferencija, tako da se ne slažem da je to neuspeh. Imamo priliku da preokrenemo stvari i duboko verujem da će to od sutra biti tako", rekao je Stolica na konferenciji za medije.

Upitan je i kako se priprema za meč sa saznanjem da bi mogao da mu bude poslednji.

"Moj posao je najteži i najlakši, jer sam svestan odgovornosti i pozicije u kojoj se nalazim. Usmeriću stvari na ekipu, ona mene usmerava i pokazuje mi na svakom treningu i sastanku da smo na pravom putu. U bilo kojoj sferi društva i profesiji, bez obzira na pritiske, ličan faktor ne sme da postoji. Stvar je kontinuiteta, logistike, budžeta, svega onoga što jedna institucija sa sobom nosi. Moj posao je takav kakav jeste i ja sam sa time skroz komforan", rekao je Stolica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d