Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.04.2022.

10:49

"Pohlepna UEFA uništava fudbal"

UEFA je objavila da će raspodeliti ulaznice za finale Lige šampiona, koje se 28. maja igra na Stadionu Francuska u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Finale je preseljeno iz Sankt Peterburga, kojem je organizacija oduzeta zbog invazije Rusije na Ukrajinu. Finalisti će dobiti po 20.000 ulaznica za prodaju i deljenje jer po pola od pomenutog broja ulaznica (10.000) ide u besplatnu podelu.

To UEFA objašnjava ovako: "Želimo da nagradimo navijače, koji su srce fudbala. Za njihovu vernu podršku tokom pandemije". Ljubiteli fudbala su besni s obzirom na to da Stadion Francuska ima kapacitet od 75.000 mesta.

Dakle, navijači klubova finalista dobijaju jedva malo više od polovine raspoloživih ulaznica, dok čak 35.000 karata odlazi "prijateljima fudbala", sponzorima UEFA, zvaničnicima i uglednim ličnostima...

Navijači na društvenim mrežama izražavaju ogorčenost ovakvom distribucijom ulaznica za finale LŠ: "UEFA se navodno bori protiv Superlige, a što je ovo nego upravo to?!", "Ovo je gadnoo. Umesto navijačima, ulaznice se daju sponzorima i UEFA oligarsima", "UEFA nije briga za navijače, od fudbala je napravila korporativnu zabavu".

Ulaznice je moguće kupiti na zvaničnom sajtu UEFA do sledećeg četvrtka. Mesta na tribinama koštaju od 70 do 690 evra. Nepokretni gledatelji mesto plaćaju 70 evra.

To je također izazvalo bes navijača: "Pohlepa uništava fudbal", "Ko dok hara globalna kriza može da sebi priuštiti i put do Pariza i natrag i ovako skupe ulaznice?"
"Ako su ovo službene cene, ne možemo ni zamisliti koliko će koštati kada ih počne nestajati"
, "Istina je da na kraju stadioni budu puni navijača finalista, ali samo zato što oni plate ulaznice i po 10 puta skuplje od njihove službene cene", neki su od komentara na cene karata za finale LŠ.

Parovi koji će dati finaliste su Mančester siti – Real Madrid i Liverpul – Viljareal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve